Tomáš Šuhajda Rôzne

Telefónne búdky z nášho mesta vymizli: Tipnite si, nájdeme niekde v Humennom ešte automat na volanie?

Ako sa tá doba mení. Kým kedysi boli telefónne búdky neodmysliteľnou súčasťou nášho mesta, po nástupe mobilných telefónov z Humenného úplne vymizli. Zaujímalo nás, či sa v meste nachádzajú ešte nejaké telefónne automaty. Tipnete si?

Ilustračný obrázok k článku Telefónne búdky z nášho mesta vymizli: Tipnite si, nájdeme niekde v Humennom ešte automat na volanie?
Zdroj: Dnes24.sk

Situácia, kedy za voľným telefónnym automatom bolo treba dokonca čakať, nebola vôbec neobvyklá a dokonca tomu nebolo až tak dávno. Doba technológií sa však posúva veľkou rýchlosťou pred a po telefónnych búdkach sa po nástupe mobilov len tak zaprášilo.

„S postupným rozšírením mobilných telefónov sa značne znížil záujem o využívanie verejných telefónnych automatov, automaty na uliciach sú dnes takmer nevyužívané. Niektoré telefónne automaty však majú stále svoje opodstatnenie, týka sa to hlavne zariadení umiestených na autobusových staniciach, v nemocniciach a podobne,“ uviedol pre Humenné 24 Peter Gálik zo Slovak Telekomu.

V súčasnosti je na Slovensku v prevádzke 166 verejných telefónnych automatov. "Priemerný výnos zďaleka nepokrýva priemerné náklady na údržbu, dohľad alebo prípadné opravy jedného prístroja, ktoré sa ročne pohybujú v stovkách eur. Telefónne automaty okrem toho často slúžia ako terče vandalom a vykrádačom,“ vysvetlil Peter Gálik.

Vráťme sa však k úvodnej otázke, pretože nikdy neviete… Nájdeme teda v našom meste ešte niekde telefónny automat v prevádzke? Áno, jeden tu ešte je. A to na Nemocničnej ulici. Pozrite si fotogalériu.

titulné foto: ilustračné

Jediný telefónny automat v Humennom
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM