Rôzne

Technické služby v Humennom začali s opravou výtlkov skôr: Nová technológia!

Technické služby mesta Humenné začali s údržbou miestnych komunikácií a chodníkov tento rok skôr. Opravu výtlkov totiž realizujú novou technológiou.

Ilustračný obrázok k článku Technické služby v Humennom začali s opravou výtlkov skôr: Nová technológia!
Zdroj: TASR

„Ide o tzv. suchú asfaltovú zmes predpísanej krivky zrnitosti, spojenú asfaltovým spojivom a špeciálnym aditívom. Je určená na jednoduchú celoročnú údržbu vozoviek a chodníkov aj za nepriaznivých poveternostných podmienok, vrátane daždivého počasia a mrazov do mínus desať stupňov Celzia,“ informoval riaditeľ TS mesta Humenné Milan Kuruc.

Od technológie si podľa jeho slov sľubujú preklenutie obdobia, v ktorom pre zimnú odstávku výrobnej linky dodávateľa teplej asfaltovej zmesi nemohli začať opravy ciest a chodníkov. „Čo v konečnom dôsledku prinášalo nespokojnosť obyvateľov mesta, každodenné sťažnosti a v nejednom prípade aj žiadosti o náhradu škody za poškodené vozidlo,“ vysvetlil. Nová technológia je podľa riaditeľa približne o 35 percent drahšia v porovnaní s bežnou.

Materiál nakupujú priebežne, doteraz minuli zhruba 800 kilogramov. „Zatiaľ sme týmto spôsobom opravili najviac poškodené úseky na uliciach Hrnčiarska, Osloboditeľov a pokračovať budeme na základe vizuálnej obhliadky každej ulice či chodníka,“ ozrejmil Kuruc. Prioritne sa budú venovať častiam, na ktorých je najhustejšia premávka motorových vozidiel a najvyššia frekvencia chodcov. Obyvateľov zároveň požiadal o trpezlivosť. „Opravíme všetky poškodené úseky, chce to však čas a vhodné klimatické podmienky,“ uzavrel.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Biela perina je v Humennom aktuálne na ústupe. Pripomeňte si ju pohľadom na pozoruhodné dielo zo snehu.

FOTO: Pozrite si parádny snehový výtvor, ktorý vyrástol v Humennom
5
Galéria

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM