Rôzne

Tanečníci z Humenného dosiahli parádny úspech: Stali sa majstrami Európy!

Študenti tanečného oddelenia Súkromnej základnej umeleckej školy (SZUŠ) Múza svoj školský rok nekončili tradične posledným školským dňom...

Ilustračný obrázok k článku Tanečníci z Humenného dosiahli parádny úspech: Stali sa majstrami Európy!
6
Galéria
Zdroj: SZUŠ Múza

Zúčastnili sa totiž Majstrovstiev Európy vo výrazových tancoch kategórii A – juniorov, ktoré sa konali v maďarskej Budapešti a kde reprezentovali školu i mesto Humenné.

A s choreografiou Lavečka si vytancovali prvé miesto! Získali navyše aj ďalšie ocenenie. Porota ich ohodnotila ešte špeciálnou cenou „Special award“ s postupom na festival, ktorý sa bude konať tiež v Budapešti v polovici septembra 2017.

„Keďže v skupine, ktorá sa zúčastnila Majstrovstiev Európy tancujú žiaci, ktorí navštevujú nielen tanečný odbor, ale aj odbor hudobný, skĺbili a využili sme tieto ich znalosti v spomínanej choreografii. Tanečníci tu súčasne tancujú a hrajú naživo aj na hudobné nástroje, ktoré ovládajú (Emma Uhrinová – altová flauta, Veronika Šimonová – akordeón, Šimon Hajdučko – gitara a Alžbeta Dirbáková – spev). Sprievodný podklad nahrala naša pedagogička Mgr.art. Ivana Štefanová (cimbal) a husle Ing. Danka Kačurová,“ uviedla Zuzana Dirbáková zo SZUŠ Múza.

Doplnila, že ich poďakovanie patrí všetkým zúčastneným tanečníkom za ich výkony, ale aj ich rodičom za spoluprácu a učiteľke Oľge Minčičovej za profesionálne vedenie žiakov.

Humenskí tanečníci sa stali majstrami Európy: Získali aj špeciálnu cenu! FOTO
6
Galéria
Zdroj: SZUŠ Múza
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM