Rôzne

Tanečnice z New Yorku chytila naša východniarska ľudovka, že nevedeli prestať: Roztočili to pri známom monumente! VIDEO

Naša známa východniarska ľudovka zaujala tanečnice v New Yorku. Až natoľko, že dynamické kreácie na ľudovú nôtu predviedli verejnosti pri známom newyorskom monumente.

Ilustračný obrázok k článku Tanečnice z New Yorku chytila naša východniarska ľudovka, že nevedeli prestať: Roztočili to pri známom monumente! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Nie tak dávno sme vám priniesli článok ako svojich 10 minút slávy zažila v USA naša ľudovka, keď si za klavír v Central Parku sadol slávny rodák z Humenného, Peter Breiner. To však nie je všetko!

Tentokrát sa táto ľudovka nehrala na klavíri v Central Parku, ale predviedla sa tancom a symfonickým orchestrom. Videoklip začína štebotom vtákov, záberom na ružu a vyzuté topánky, ktoré patria už nasledujúcim tanečníčkam. Na tráve leží dievča, ktoré počúva Ej, zalužické poľo, s ružami okolo.. ale v symfonickej podobe. Ďalšie dievčatá sa rovnakým spôsobom s hudbou na ušiach blížia k spoločnému miestu – k pamätníku námorníkov a vojakov, ktoré patrí v New Yorku k významným turistickým miestam. Všimnite si čižmy tanečníc, žeby sa inšpirovali našimi krojmi?

„Video bolo natočené v New Yorku, tentoraz pri Soldiers' and Sailors' Monument na W 89 Street,“ povedal Peter Breiner pre náš spravodajský portál a ako ďalej prezradil, vzniklo v rámci projektu Slovenské tance.

Tanečnice Kristin Hatleberg, Amanda Mottur, Emily Jeffries Catherine Murcek, Megan Sipe, Breanna Gribble, Lee Sunday Evans, Kristen Schifferdecker vo videoklipe tancujú na slovenskú ľudovku do kruhu. V zábere sú tiež ďalšie dve dievčatá, ktoré z pamätníka schádzajú tancom, ktorý má pripomínať vojenský pochod. Rôzne tanečné variácie predvádzajú priamo na verejnosti pred ľuďmi i blízko áut. Pozrite sa, ako našu ľudovku premenil symfonický orchester v New Yorku spolu s modernými tanečnicami priamo v diani svetovej metropoly.

Môže vás zaujímať:

Špeciality starých mám spod Vihorlatu, na ktoré by bola škoda zabudnúť: 5 jedál, ktoré vás zaručene dostanú

foto: Vimeo.com

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 | 27. 4. 2024 06:46