Iné športy

Talenty z PK Chemes Humenné na pretekoch: Dominik aj Oliver valcujú konkurenciu!

Uplynulý víkend sa konali neoficiálne majstrovstvá Slovenska v plávaní 9-10 a 7-8 ročných. A zúčastnili sa ich aj talenty z PK Chemes Humenné.

Ilustračný obrázok k článku Talenty z PK Chemes Humenné na pretekoch: Dominik aj Oliver valcujú konkurenciu!
Zdroj: PK Chemes Humenné

Memoriál Jozef Baláža – neoficiálne majstrovstvá Slovenska sa konal uplynulý víkend v Spišskej Novej Vsi a na štart pretekov sa prihlásilo 263 plavcov z 33 klubov z celého Slovenska. Nechýbali medzi nimi ani mladí plavci z PK Chemes Humenné. Humenský klub pod taktovkou trénerov Tomahogha a Pencáka priviezol na Spiš do súboja o medaily to najlepšie čo doma máme – päť dievčat a päť chlapcov.

Zberači medailí

Desaťročný Dominik Luksaj svojimi výkonmi dokázal, že patrí k najlepším na Slovensku. Trikrát stál na stupni víťazov v prsiarskych disciplínach. Dvakrát ho dekorovali zlatou medailou. Prvé zlato – 50 m prsia – 39.78 znamená zisk 255 FINA bodov a tretie miesto v celkovom hodnotení plavcov na týchto pretekoch. Druhé zlato – 100 m prsia – 1:27.95 bol jeho osobný rekord. Striebro získal na 200 m prsia – 3:11.13.

Deväťročný Oliver Verba získal šesť medailí. Prsia na 100 m – 1:45.11 plával na zlato, tri strieborné medaily mu odovzdali na stupni víťazov za disciplíny 50 m motýlik, 100 m znak, 200 m polohové preteky a bronzovú v motýliku na 100 m.

Sedemročný plavec Filip Luksaj zaplával zlatého motýlika na 50 metrov – 1:19.42 a stri­eborné päťdesiatky voľným spôsobom a v znaku.

Zuzana Pavlíková zaplávala strieborného motýlika na 100 m. V štafete 4 × 50 m polohové preteky si dievčatá Gajdošová, Vrábľová, Pavlíková a Buhajová vyplávali bronzové medaily. Viktória Vrábľová doplávala navyše prsia na 200 m na nepopulárnom štvrtom mieste. Na pretekoch sa nestratili ani ďalší humenskí reprezentanti a získali ešte viaceré umiestnenie v prvej desiatke.

Dokopy 13

Po skončení pretekov sa výprava našich vracala do Humenného so ziskom štyroch zlatých, siedmich strieborných a jednou bronzovou medailou v individuálnych disciplínach. Bronz domov viezli aj dievčatá za štafetu.

„Ďakujeme všetkým plavcom za vzornú reprezentáciu klubu a mesta, rodičom plavcov za pomoc pri doprave pretekárov na preteky a späť. Poďakovanie za dobrú spoluprácu patrí aj Centru voľného času Dúha v Humennom,“ uviedol vo svojej správe PK Chemes. Pre najmladších sa sezóna týmto končí a zároveň začína nový cyklus s vrcholom v lete na budúci rok.

Informácie pre náš spravodajský portál poskytol PK Chemes Humenné.

Na snímke zľava: Dominik Luksaj a Oliver Verba

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM