Rôzne

Talentovaní humenskí recitátori: Sledujte, aké krásne úspechy dosiahli

Aj keď vo všeobecnosti záujem o umelecký prednes na školách klesol, v Humennom sa nájdu mimoriadne talentovaní recitátori. A potvrdzujú to aj súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaní humenskí recitátori: Sledujte, aké krásne úspechy dosiahli
Zdroj: www.muzeumhumenne.sk

Prvé a teda okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína 2019 (aj s okresmi Snina a Medzilaborce) sa uskutočnilo na pôde humenského zámku, pod organizačnou taktovkou Vihorlatského múzea v Humennom. Predviedlo sa dokopy 126 súťažiacich v štyroch kategóriách. Postúpili 16, ktorí náš región reprezentovali na krajskom kole súťaže.

A z týchto súťažiacich si ocenenia z krajského kola súťaže Hviezdoslavov Kubín 2019 priniesli viacerí recitátori. Vyberáme humenských zástupcov.

Víťazstvo a zároveň postup do celoštátneho kola získala vynikajúca recitátorka Alžbeta Piňková (ZUŠ Mierová / ZŠ Jána Švermu), ktorá vyhrala v druhej kategórii v sekcii poézia. To však nie je všetko. Talentovaná humenská recitátorka si taktiež vybojovala tretie miesto v súťaži v rétorike na celoslovenskom kole Štúrov Zvolen vo Zvolene.

Tretie miesto v druhej kategórii, v sekcii próza si vybojoval Ján Engel (ZŠ Kudlovská). V tretej kategórii v sekcii próza si pekné druhé miesto vyrecitoval Kristián Feškanič (ZUŠ Mierová).

Vo štvrtej kategórii v sekcii poézia si tretie miesto vybojovali Juraj Stebila (Gymnázium sv. Cyrila a Metoda) a Adrián Kráľovský (ZUŠ Mierová) a v sekcii próza si prvenstvo z okresu obhájil Martin Mihaľov (ZUŠ Mierová).

„Aj keď záujem o umelecký prednes na školách vo všeobecnosti poklesol, v Humenskom okrese sa nám darí vytvárať spätnú väzbu pre mnohých recitátorov, ktorí si domov hrdo a právom prinášajú ocenenia z mnohých  krajských a celoslovenských súťaží,“ poznamenala Katarína Strížová z Vihorlatské­ho múzea.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste info, že Švermovka je majstrom Slovenska? Pozrite si fotogalériu…

OBRAZOM: Chlapcom zo Švermovky sa podaril menší zázrak, sú majstrami Slovenska!
25
Galéria
Zdroj: SZMF

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM