Iné športy

Talentovaní humenskí atléti v Ostrave: Matuščák a Megela nenašli premožiteľov!

Od prvého januára sa vybrala na sústredenie do blízkej Ostravy trojica talentovaných atlétov z 1. AK Humenné. A čakali ich tam aj preteky. Takto si počínali...

Ilustračný obrázok k článku Talentovaní humenskí atléti v Ostrave: Matuščák a Megela nenašli premožiteľov!
5
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné

„Dvojfázové tréningy od stredy do piatka v najkrajšej hale a komfortom neopísateľné podmienky, do ktorých sa každoročne vraciame radi, začali ukrajovať prvé začiatky prípravy,“ uviedol v úvode tréner 1. AK Humenné Marek Lučka.

Nenašli premožiteľov

V sobotu sa uskutočnili už preteky pod názvom Zahajovacie závody, na ktoré nastupovali humenskí atléti z plného tréningu. Najprv sa predstavili vo farbách 1. Atletického klubu Humenné juniori na 60 m. Tomáš Matuščák v rozbehu zabehol slušných 6,97 s a vo finále to ešte posunul na víťazný beh s časom 6,93 s. Na 60 m sa predstavil ešte Patrik Megela a časom 7,33 s skončil v rozbehu na 4. mieste a finále už vypustil kvôli diaľke. V skoku do diaľky z kratšieho rozbehu zaletel na uctihodných 682 cm a zvíťazil.

„Tomáš ani Patrik nenašli premožiteľov ani medzi mužmi, tak im patrilo prvé miesto, čo nás veľmi potešilo,“ poznamenal M. Lučka.

Ďalšia nádej

Na pretekoch sa predstavila aj ďalšia nádej humenskej atletiky a to Miloš Jakubov. V behu na šesťdesiat metrov síce zaspal na štarte, no čas 7,78 s a druhým miestom extra nepotešil ale ani nesklamal. Lepšie to už bolo na 150 m a 300 m. V behu na 300 m si zlepšil maximum a časom 39,51 s skončil v rozbehu na druhom mieste. Na 150 m úseku si taktiež zlepšil osobák na 18,34 s a v rozbehu dobehol na 3. mieste.

„Ako bonus chlapcov čakala kryokomora a ľahučkých –130 pod nulou. V nedeľu ešte ľahký tréning a cesta domou do zasneženého Slovenska,“ doplnil Marek Lučka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

OBRAZOM: Humenskí atléti na sústredení a pretekoch v Ostrave
5
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM