Tomáš Šuhajda Samospráva

Svitá humenským talentom na lepšie časy? Radnica chce oživiť projekt futbalových tried

Projekt futbalových tried v meste Humenné plánuje po niekoľkoročnej prestávke opätovne uviesť do života miestna samospráva. U humenských školákov chce týmto spôsobom prebudiť záujem o šport a hľadať medzi nimi nové futbalové talenty.

Ilustračný obrázok k článku Svitá humenským talentom na lepšie časy? Radnica chce oživiť projekt futbalových tried
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval prednosta Mestského úradu v Humennom Ondrej Bartko, športové triedy so zameraním na futbal by mali vzniknúť ako prvé na pôde Základnej školy (ZŠ) Hrnčiarska, ktorá disponuje futbalovým ihriskom. Samospráva má záujem o to, aby tam fungovala minimálne jedna trieda už od septembra tohto roka. Podľa doterajšieho záujmu rodičov detí sa jej tento zámer pravdepodobne podarí naplniť.

V súvislosti s fungovaním futbalových tried, ktoré musí navštevovať minimálne 15 žiakov, Bartko zdôraznil, že ich činnosť by nebola na úkor klasického vzdelávacieho procesu na školách. Tréningové hodiny by mohli zároveň prebiehať podľa platnej legislatívy aj v rámci dopoludňajšieho vyučovania žiakov 1. až 9. ročníka. Tento systém by mohol vyhovovať viacerým školákom, pretože by im v tejto súvislosti odpadli tréningy, ktoré doteraz absolvovali výlučne v popoludňajších či večerných hodinách.

Futbalové triedy v Humennom fungovali v minulosti práve na pôde mestskej ZŠ Hrnčiarska, no neskôr zanikli. Škola ich chce podľa slov prednostu v budúcnosti vytvárať nielen z radov aktívnych hráčov. „Nemusia to byť iba žiaci registrovaní vo futbalovom klube. Rodičia do nich môžu prihlásiť aj svoje doteraz neobjavené futbalové talenty.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM