Rôzne

Svetový šampionát skončil: Ako sa v Humennom darilo slovenským reprezentantom?

V Humennom vyvrcholili cez víkend Majstrovstvá sveta kadetov v zápasení. Dokopy takmer tisícka športovcov a členov jednotlivých výprav putuje opäť do svojich krajín. Ako sa u nás darilo slovenským reprezentantom?

Ilustračný obrázok k článku Svetový šampionát skončil: Ako sa v Humennom darilo slovenským reprezentantom?
Zdroj: Dnes24.sk

Svetový šampionát sa tu uskutočnil v dňoch 15. až 20. júla. Dokopy 980 športovcov a členov ich výprav zo 45 krajín sveta…

Čítajte tiež:

Humenné dejiskom svetového šampionátu: Pozrite si momenty z otváracieho ceremoniálu

Slovenským reprezentantom však domáci šampionát nevyšiel podľa predstáv. Nezískali totiž žiadny zo vzácnych kovov. Práve cez víkend sa počítalo s tým, že reprezentanti v kategórii do 42, 50, 58, 69 a 85 kg by mohli zamiešať karty v boji o medaily.

Túžbu získať aspoň jednu medailu prezentoval pred víkendovými bojmi aj tréner Erik Cap. Žiaľ, nevyšlo to ani jednému z našich reprezentantov…

Tréner reprezentácie kadetov bol po týchto vystúpeniach sklamaný. „Najviac som si sľuboval od Jakuba Sýkoru, ktorý svojím výkonom nesklamal, ale pričinením rozhodcov prehral so zástupcom z Mongolska 6:9, pričom v závere stretnutia držal jasne súpera v lopatkovej pozícii, ktorú nepochopiteľne rozhodcovia neuznali, čím celkom jednoznačne obrali Jakuba o boj o medaily,“ povedal Erik Cap.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM