Tomáš Šuhajda Samospráva

Štyria humenskí poslanci v novej dočasnej komisii: Toto bude jej úloha

Na Mestskom zastupiteľstve (MsZ) schválili humenskí poslanci štyroch spomedzi seba, ktorí budú členmi novej, dočasne vytvorenej komisie.

Ilustračný obrázok k článku Štyria humenskí poslanci v novej dočasnej komisii: Toto bude jej úloha
Zdroj: Dnes24.sk

Reč je o komisii na kúpu pozemkov. Mesto vo svojom rozpočte na rok 2016 totiž schválilo použitie finančných prostriedkov na nákup pozemkov pre potreby mesta. Mimo iných sa jedná aj o výber lokality na realizáciu cintorína. Píše sa o tom v predložených materiáloch na MsZ, na ktorom mestskí poslanci schvaľovali navrhnutých členov tejto dočasnej komisie.

„Z dôvodu transparentnosti celého procesu pri príprave a realizácii kúpy pozemkov, navrhujeme vytvoriť komisiu z poslancov mestského zastupiteľstva. Komisia bude úzko spolupracovať s príslušnými odbormi Mestského úradu v Humennom pri zabezpečení výberu a kúpy pozemkov,“ uvádza sa ďalej v predložených materiáloch.

Navrhnutými poslancami do tejto komisie boli Ondrej Múdry, Jozef Mocák, Ján Voloch a Darina Barančíková. Posledná menovaná však kvôli pracovisku v Prešove navrhla namiesto seba zo svojho poslaneckého klubu Juraja Vaňa. Mestské zastupiteľstvo túto zostavu odkleplo. Všetci prítomní v rokovacej sále hlasovali za.

Komisia na kúpu pozemkov je zriadená dočasne na dobu do schválenia predmetu kúpy v mestskom zastupiteľstve.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM