Rôzne

Študentka GAGLS sa zapojila do zaujímavej súťaže: Aha, čo vyhrala pre celú svoju triedu!

Súťaž Vráťme knihy do škôl je síce aktivitou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ale v rámci štvrtého ročníka už dosiahla celoslovenský rozmer a zaznamenala rekordný počet príspevkov, ktorých bolo takmer 22 000. Atraktívnu cenu pre celú svoju triedu vyhrala aj študentka humenského gymnázia.

Ilustračný obrázok k článku Študentka GAGLS sa zapojila do zaujímavej súťaže: Aha, čo vyhrala pre celú svoju triedu!
Zdroj: Dnes24.sk

Víťazov jednotlivých kategórií aj najaktívnejšie školy ocenili v utorok v aule Gymnázia Ladislava Novomeského v Bratislave predstavitelia BSK. Kým vlani bolo vyše 2 700 príspevkov, v rámci práve vyhodnoteného roč­níka prišlo celkovo 21 953 príspevkov.

Celkovo sa zapojilo 661 škôl, najaktívnejší boli žiaci z bratislavského, potom z prešovského a košického regiónu. Podpredsedníčka BSK Alžbeta Ožvaldová pri slávnostnom vyhodnotení ocenila skutočnosť, že súťaž vracia čítanie do centra záujmu detí a mládeže. „Kým minulé roky súťažili len stredné školy, teraz je tu nóvum a súťažili aj žiaci zo základných škôl a detičky z materských škôlok,“ zvýraznila Ožvaldová, ktorá verí, že nárast záujmu o súťaž bude pokračovať aj v ďalších ročníkoch.

Najlepších v jednotlivých kategóriách ocenil BSK knihami, traja získali elektronické čítačky a taktiež trojica bola ocenená špeciálnou cenou – výletom pre celú triedu do Bruselu. A práve takýto darček vyhrala pre všetkých svojich spolužiakov aj tretiačka Andrea Miškocová z humenského Gymnázia arm. gen. L. Svobodu.

O súťaži:

Zapojení súťažiaci museli prečítať aspoň jednu knihu podľa vlastného výberu, následne zaslať text v rozsahu minimálne 0,5 normostrany o prečítanej knihe, teda prečo si ju zvolili a čo im prečítanie knihy prinieslo. Škôlkári museli nakresliť obrázok na základe učiteľom alebo inou osobou prečítaného textu. Žiaci I. stupňa základných škôl mohli poslať buď text alebo len obrázok.

Foto: ilustračné, aula GAGLS

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM