Krimi

Študentka (16) humenskej strednej má najmenej 314 neospravedlnených hodín: Jej matke hrozí až 5 rokov basy!

Prváčka (16) na jednej z humenských stredných škôl vymeškala podľa polície najmenej 314 neospravedlnených vyučovacích hodín. Jej matke Marcele (41) teraz hrozí až päťročné väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Študentka (16) humenskej strednej má najmenej 314 neospravedlnených hodín: Jej matke hrozí až 5 rokov basy!
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, Marcela zo Sniny bola vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom obvinená z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže a hrozí jej trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na päť rokov.

„Marcela ako zákonný zástupca 16-ročnej dcéry, ktorá je žiačkou 1.triedy na jednej zo stredných odborných škôl v Humennom, nezabezpečila v tomto školskom roku 2014/2015 jej riadnu a pravidelnú dochádzku do školy,“ uviedla policajná hovorkyňa s tým, že táto povinnosť vyplýva matke zo zákona.

Matka podľa ďalších Migaľovej slov na upozornenia školy o nedbalej dochádzke svojej dcéry reagovala nedostatočne a neprimerane. „Stredoškoláčka od začiatku školského roku 2014/2015 doposiaľ vymeškala najmenej 314 neosprave­dlnených vyučovacích hodín,“ podotkla Migaľová. Doplnila, že obvinená žena je stíhaná na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM