Rôzne

Stihlo sa to ešte do prázdnin: V Humennom vynovili skateboardový park, FOTO

Do užívania bol mladým skateboardistom v Humennom odovzdaný zrekonštruovaný skatepark, ktorý sa nachádza na Chemlonskej ulici za športovou halou.

Ilustračný obrázok k článku Stihlo sa to ešte do prázdnin: V Humennom vynovili skateboardový park, FOTO
10
Galéria

Vynovený skatepark ostal na svojom pôvodnom mieste na pozemku s rozlohou 811 m2. „Stavebné práce pozostávali z kompletného očistenia prekážok od starých pojazdových plôch, od korózie a pôvodných náterov, opravy a zosilnenia konštrukcií, opravy zábradlia, následného náteru konštrukcií, to znamená 1× základná farba a 2× vrchná farba. Takisto sa zakryli bočné strany stredových prekážok 12mm brezovou lazúrovanou preglejkou a upevnil sa prvok rail – chemická kotva,“ ozrejmila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Tá ďalej uviedla, že na povrch prekážok sa položili pojazdové plochy z materiálu vyvinutého špeciálne pre skateboarding, in-line a BMX, ktorý tam predtým nebol, pričom prednosťami tohto povrchu sú podľa jej slov vyvážená grip – doska, ktorá nie je hladká a lesklá, ale je opatrená veľmi jemným gripom, ktorý neznižuje rýchlosť. "Kolesá a podrážky po tomto povrchu nešmýkajú. Po daždi nenasáva vlhkosť a veľmi rýchlo schne. Povrch prekážok je veľmi tichý a má jedinečnú odolnosť voči opotrebeniu,“ doplnila M. Dochánová.

Celkové náklady na vynovenie skateparku predstavovali podľa radnice sumu 17 491 eur s DPH.

Pozrite si ho na fotkách: V Humennom zrekonštruovali skatepark za vyše 17 tisíc
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM