Správy

Stavba novej mestskej bytovky v Humennom ide do finále, FOTO

Na výstavbe bytového domu sa pracuje od augusta 2019. Kedy budú práce definitívne hotové?

Ilustračný obrázok k článku Stavba novej mestskej bytovky v Humennom ide do finále, FOTO
11
Galéria

Stavba nového mestského bytového domu na Sídlisku pod Sokolejom v Humennom je v záverečnej fáze. Pôvodný plán zrealizovať projekt do roka sa samospráve pre časový sklz subdodávok spôsobený pandémiou nového koronavírusu a tiež pre čiastočné zrútenie najvyšších poschodí v júni tohto roka naplniť nepodarilo.

Termín ukončenia päťpodlažnej stavby do konca novembra je však podľa primátora mesta Miloša Merička reálny. „Bytovka už začína naberať reálne kontúry. V exteriéri vzniká parkovisko, čoskoro dôjde k výsadbe zelene, stromov. V interiéri dochádza k finálnemu vybaveniu bytov, ktoré budú ponúkať aj vyšší štandard,“ informoval na internetovej stránke mesta.

V novej bytovke bude k dispozícii 38 bytových jednotiek. Desať jednoizbových, osemnásť dvojizbových a desať trojizbových.

Čakanie na kolaudácie

Ako doplnil Marián Škuba z tlačového referátu humenského mestského úradu, žiadosť na kolaudáciu kanalizačnej prípojky a odlučovača ropných látok už bola podaná, kolaudáciu elektrickej prípojky očakávajú začiatkom decembra. Následne budú môcť vykonať i prvú úradnú skúšku na chod výťahu.

Výstavbu bytového domu realizuje od augusta 2019 spoločnosť Swietelsky – Slovakia za 2 182 800 eur. Financovaná je z troch zdrojov. Mesto na ňu od Štátneho fondu rozvoja bývania získalo príspevok vo výške 1 277 830 eur, od Ministerstva dopravy a výstavby SR na obstarávanie nájomných bytov 688 060 eur a na technickú infraštruktúru 33 570 eur. Vlastné prostriedky mesta na realizáciu stavby predstavujú sumu 190-tisíc eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM