Rôzne

Stavba futbalového štadióna sa blíži do finále: Toto bude treba ešte vyriešiť!

Najväčšia investícia roka v Humennom. Reč je o futbalovom stánku, ktorý už nabral reálne kontúry. A tu sú najnovšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Stavba futbalového štadióna sa blíži do finále: Toto bude treba ešte vyriešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Tento týždeň sa uskutočnil kontrolný deň na stavbe rekonštrukcie futbalového štadióna v Humennom. Podľa slov Michaely Dochánovej z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom zúčastnení zhodnotili, že práce na stavbe postupujú podľa plánu a jedinou komplikáciou je momentálne v tomto období mrazivé počasie.

Dopravná situácia

„V rámci stretnutia bola zvlášť prejednaná situácia na vstupoch do areálu futbalového štadióna, a to vstup pre hostí, vstup pri objektoch Pokladňa č.1 a Pokladňa č.2 a vjazdoch vozidiel z existujúcich cestných komunikácií do areálu pre návštevníkov štadióna, teda divákov, hráčov, činovníkov, delegátov, Hasičského záchranného zboru a Rýchlej zdravotnej služby,“ uviedla ďalej M. Dochánová s tým, že prítomní skonštatovali, že bude potrebné vyriešiť dopravnú situáciu spolu s Dopravným inšpektorátom a zrejme aj projektovou dokumentáciou upraviť vhodnosť vjazdov autobusov či rýchlej zdravotnej služby, čo si vyžiada aj zmenu prístupových komunikácií k štadiónu.

Umelý trávnik

Podľa primátorky mesta Jany Vaľovej v rámci rekonštrukcie futbalového štadióna je zahrnutá aj výstavba futbalového ihriska s umelým povrchom v predpokladanej sume 450 000 eur, z čoho dve tretiny budú tvoriť vlastné prostriedky mesta a zvyšok dotácia z Prešovského samosprávneho kraja. „Umelý trávnik tak bude hotový ešte tento rok, pričom už v zime na ňom budú môcť hrať naši futbalisti prípravné zápasy a nebudú tak musieť chodiť trénovať do Stropkova alebo Michaloviec,“ doplnila Vaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM