Rôzne

Starosta rodnej obce Michala Kováča: Nikdy nezabudol na to, odkiaľ pochádza

Ľubiša pri príležitosti úmrtia Michala Kováča zriadila kondolenčnú miestnosť. Obyvatelia už podľa slov starostu prejavili záujem o účasť na pohrebe.

Ilustračný obrázok k článku Starosta rodnej obce Michala Kováča: Nikdy nezabudol na to, odkiaľ pochádza
Zdroj: TASR

Obyvatelia Ľubiše (okres Humenné) spomínajú na svojho rodáka Michala Kováča ako na šikovného a ambiciózneho chlapca, ktorý sa dobre učil a chcel niečo dokázať. Uviedol to starosta obce Jozef Sklenčár.

Podľa jeho slov prvý slovenský prezident nikdy nezabudol na to, odkiaľ pochádza. „Boli sme spolu v kontakte aj telefonicky,“ uviedol s tým, že Michal Kováč sa pravidelne zúčastňoval na všetkých významnejších obecných oslavách. „Zaujímal sa o dianie v Ľubiši. S občanmi normálne komunikoval,“ dodal s tým, že hneď po zvolení za prezidenta smeroval do rodnej obce i k hrobu svojej matky.

Prečítajte si tiež: Bojovník proti mečiarizmu, ktorý vedel odpúšťať. Tak si ho budeme pamätať

Jozef Mríz (86) žijúci v Ľubiši je spolužiakom zosnulého exprezidenta. Študentské časy spolu trávili 13 rokov. Spájalo ich aj osobné priateľstvo. Hrávali spolu futbal, v lete sa chodievali kúpať do rieky, v zime zas sánkovať. „Päť či šesť rokov sme spolu miništrovali,“ dodal s tým, že ich cesty sa rozdelili, keď začal Kováč študovať na vysokej škole.

Obec pri príležitosti úmrtia Michala Kováča zriadila kondolenčnú miestnosť. Obyvatelia už podľa slov Sklenčára prejavili záujem o účasť na pohrebe.

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč, ktorý sa v Ľubiši narodil 5. augusta 1930, zomrel v stredu (5.10.) vo večerných hodinách v Nemocnici svätého Michala v Bratislave na zlyhanie srdca.

FOTO: V Ľubiši smútia za svojím slávnym rodákom
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM