Rôzne

Stálo viac ako 700 000 eur. Ihrisko s umelou trávou je už plne funkčné

Nové ihrisko s umelým trávnikom má byť celoročne dostupné aj pre verejnosť a tiež komerčné využitie.

Ilustračný obrázok k článku Stálo viac ako 700 000 eur. Ihrisko s umelou trávou je už plne funkčné
Zdroj: TASR

Futbalové ihrisko s umelou trávou, s ktorého výstavbou začali v Humennom v septembri 2018, je plne funkčné. Ako o tom informoval predseda predstavenstva mestskej akciovej spoločnosti 1. Humenská Jozef Babják, spĺňa parametre infraštruktúry štadiónov prvej kategórie.

Za projekt futbalového ihriska s umelou trávou s rozmermi 105 krát 68 metrov zaplatila humenská samospráva viac ako 700 000 eur, uviedol Babják s tým, že 100 000 eur získalo mesto od Prešovského samosprávneho kraja. Krajská dotácia slúžila, ako dodal, na realizáciu osvetlenia.

Predĺžená doba výstavby ihriska bola podľa Babjákových slov spôsobená najmä prekládkou elektrického vedenia. „Ďalej tým, že pôvodná projektová dokumentácia neobsahovala projekty na umelé osvetlenie, oplotenie a chladenie trávnika,“ doplnil Babják s tým, že absenciu potrebnej projektovej dokumentácie zistila samospráva začiatkom roka 2019. Jej zaobstaranie už riešilo nové vedenie mesta vzídené z komunálnych volieb. Vplyv na ukončenie projektu mali, ako poznamenal, aj nepriaznivé poveternostné podmienky.

Na realizácii výstavby ihriska sa okrem 1. Humenskej a. s. podieľala aj spoločnosť KEZ, ktorá dodala oplotenie, osvetlenie a chladiaci systém pre trávnik a tiež firma Sagansport, ktorá umelý trávnik uložila.

Nové ihrisko bude okrem miestneho futbalového klubu celoročne dostupné aj pre verejnosť a tiež komerčné využitie.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM