Tomáš Šuhajda Iné športy

Stále populárnejší: Vieme, o ktorý šport majú Humenčania čoraz väčší záujem

Nielen futbal či volejbal. Humenčanov lákajú čoraz viac aj menej populárne športy a dnes vám predstavujeme jeden z nich.

Ilustračný obrázok k článku Stále populárnejší: Vieme, o ktorý šport majú Humenčania čoraz väčší záujem
Zdroj: Dnes24.sk

Šport, ktorý vznikol začiatkom 70-tych rokov v Amerike. Založili ho americkí karatisti, ktorým sa nepáčili vtedajšie pravidlá karate a chceli sa porovnávať iným, tvrdším spôsobom. A tak vzniklo fullkontaktné karate, ktoré neskôr dostalo názov KICKBOX. V súčasnosti sa kickboxu venuje čoraz viac mladých ľudí u nás aj vo svete.

V skratke možno povedať, že kickbox predstavuje bojový šport, v ktorom sa využívajú k výhre nad súperom boxerské údery v kombinácii s kopmi z tradičných bojových umení (napr. karate). Bližšie info nájdete TU.

V Humennom na Laboreckej

Možnosť naučiť sa niečo z tohto tvrdého športu majú aj Humenčania, a to na rôznych úrovniach: od profesionálneho plne kontaktného levelu až k rekreačnému poňatiu ako spôsobu zlepšenia psychickej a fyzickej kondície.

Fightersteam Kickbox Humenné pozýva všetkých (aj deti od 10 rokov!) do telocvične na ZŠ Laborecká, na tréningy pod taktovkou 12-násobného majstra Slovenska v kickboxe Rastislava Babinčáka. Nábor nových členov začína už 4. septembra (info: 0905 230 732).

Foto: ilustračné, Facebook/Kickbox Humenné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM