Rôzne

Srdce mesta na archívnych fotkách: Takto menilo humenské námestie svoju tvár

Pocestuje s nami v čase a ocitnite sa v srdci Humenného v priebehu rôznych období. Uvidíte, ako postupne menilo humenské námestie svoju tvár.

Ilustračný obrázok k článku Srdce mesta na archívnych fotkách: Takto menilo humenské námestie svoju tvár
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hlavná, Masarykova, či Gottwaldova ulica. To je len časť názvov, ktoré v minulosti nieslo dnešné Námestie slobody v Humennom. A teda územie od Laborca na sever ku kaštieľu, ktoré bolo podľa historikov pravdepodobne už od začiatku akýmsi základom tohto mesta.

A práve fotografie z tejto humenskej lokality v priebehu rôznych období vám prinášame v pripojenej fotogalérii.

Vedeli ste napríklad, že kedysi bola táto vtedy ulica rozdelená na ľavú a pravú stranu? Delil ju potok, ktorý preteká námestím prakticky aj dnes. Bol preklenutý v roku 1941, kedy nahradili ho parkové ostrovčeky až do jeho poslednej rekonštrukcie ukončenej v roku 2001, ktorá mu určila jeho dnešný vzhľad. Dnes ho pripomína vodná plocha s názvom Potok času.

Alebo že boli časy, kedy sa na námestí aj tankovalo? Nachádzalo sa tam benzínové čerpadlo. Ale napríklad aj stanovište prepravcov…

Aj takéto zaujímavosti môžete postrehnúť na už spomínaných historických záberoch. Tak pocestujte teda v čase. Humenské námestie ako ho poznáte i nepoznáte…

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Spoznávate ho? Prinášame vám archívne fotky humenského námestia
10
Galéria
Zdroj: Dejiny Humenného, Fedič a kol.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM