Iné športy

Šprintérsky talent z Humenného pobeží za repre: Držte Tomášovi prsty na ME do 18 rokov

Vo štvrtok začínajú atletické súboje na II. majstrovstvách Európy v kategórii do 18 rokov a v maďarskom Györi sa predstaví aj talentovaný Humenčan.

Ilustračný obrázok k článku Šprintérsky talent z Humenného pobeží za repre: Držte Tomášovi prsty na ME do 18 rokov
Zdroj: 1.AK Humenné

Ako informoval Slovenský atletický zväz, medzi 1135 prihlásenými atletickými nádejami z 50 krajín figuruje aj 24 slovenských – 14 chlapcov a 10 dievčat.

Nás zo všetkých zaujalo najmä jedno meno – Tomáš Matuščák, ktorý je členom 1. AK Humenné. Ten sa zúčastní disciplíny behu na 100 metrov, kde mu bude konkurovať 46 ďalších rýchlych mladíkov. Mladý Humenčan bude taktiež súčasťou slovenskej štafety.

A kedy Tomášovi držať prsty? Rozbehy na 100 metrov sú na programe vo štvrtok 5. júla o 11:48 hod., semifinálové behy v ten istý deň o 19:06 hod. a finálový beh v piatok 6. júla o 20:47 hod.

Na tohtoročnom kontinentálnom šampionáte nepôjde len o medaily, v hre sú totiž aj miestenky na olympijské hry mládeže v argentínskej metropole Buenos Aires (6 . – 18. októbra). Šéftréner mládeže Slovenského atletického zväzu pre vekovú kategóriu do 18 rokov Milan Laurenčík verí, že si ich slovenské nádeje privezú aspoň dve, v ideálnom prípade štyri.

Na archívnej foto: Tomáš Matuščák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM