Rôzne

Spoznajte menej známe lokality. Návštevníkov láka na východ nová turistická kampaň

Tohtoročná turistická kampaň Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ) EkoZEMplín láka na spoznávanie menej známych lokalít.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte menej známe lokality. Návštevníkov láka na východ nová turistická kampaň
Foto: Jano Štovka

Za návštevu šiestich, desiatich alebo všetkých 13 záujmových, ľahšie i ťažšie dostupných bodov, ponúka organizácia odmeny.

Najrôznejšie lokality

„Snažili sme sa hľadať také lokality, ktoré sú menej známe, aby sme rozptýlili návštevníkov horného Zemplína a zároveň, aby spoznávali neobjavené kúty tohto krásneho kraja,“ ozrejmila výkonná riaditeľka OOCR HZaHŠ Michaela Zdražilová. Atraktivity, z ktorých každá je na účel kampane tento rok označená „ekopointom“, sa tiež vyberali vzhľadom na ich prírodnú charakteristiku.

Medzi ľahšie dostupné záujmové miesta patrí prastarý dub letný v Giraltovciach, Hubková či Brekovský hrad, lokalitami, na ktorých návštevu si treba vyčleniť niekoľko hodín, sú napríklad prírodná rezervácia Udava, Sninský kameň či vyhliadka Grófňa na vodnej nádrži Domaša. Jednou z najnáročnejších túr je podľa Zdražilovej výlet do Kalinovského sedla na slovensko-poľských hraniciach.

Žolík za zber odpadu

Ekologický rozmer kampane majú evokovať nielen prírodné lokality zaradené do nej, ale i „žolík“, ktorého môžu turisti v snahe po získaní ceny využiť. „Ak odnesú z prírody jedno vrece odpadkov, bude sa im to rátať, akoby navštívili jednu lokalitu,“ ozrejmila Zdražilová.

Pripomenula, že podmienkou na uchádzanie sa o vecné ceny je zdokumentovanie svojej návštevy jednotlivých lokalít fotografiou pri ekopointe, v prípade využitia žolíka i s vrecom odpadkov v prírode.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM