Tomáš Šuhajda Samospráva

Športové triedy opäť v Humennom? Je to možné a pri každom športe z veľkej štvorky!

Na pracovnom stretnutí sa zišli riaditelia humenských základných škôl a zástupcovia väčších športových klubov v našom meste. Obidve strany vyjadrili záujem o zriadenie športových tried!

Ilustračný obrázok k článku Športové triedy opäť v Humennom? Je to možné a pri každom športe z veľkej štvorky!
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica by projekt športových tried chcela spustiť už v nasledujúcom roku 2014/2015. „Týmto krokom chce humenská samospráva podporiť rozvoj športu v meste a vytvoriť priestor športovo nadaným deťom. Žiaci tak môžu skĺbiť základné vzdelávanie s kvalitným procesom športovej prípravy už počas vyučovania,“ píše sa v stanovisku humenskej samosprávy.

Najväčšiu tradíciu mali v minulosti v Humennom futbalové triedy na ZŠ Hrnčiarskej, práve z nich vzišiel napríklad terajší futbalový reprezentant Marián Čišovský.

Podľa našich informácií sa veci okolo tohto projektu stále riešia, ale už v priebehu nasledujúce týždňa bude radnica vedieť poskytnúť bližšie informácie, aj s konkrétnymi školami, kde by športové triedy mohli fungovať.

Na svoje by si mohli prísť talenty v rámci všetkých najpopulárnejších kolektívnych športov na Slovensku – futbalisti, hokejisti, volejbalisti aj basketbalisti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM