Tomáš Šuhajda Rôzne

Spomínate si ešte? Dnes tu mal stáť humenský Disneyland... Prečo projekt zlyhal?

V roku 2008 mal začať holandský investor so stavbou megalomanského projektu Vtáčie údolie. Tento zábavný park mal vyrásť medzi obcami Ptičie a Chlmec. Bublina však spľasla a o parku sa už ani nehovorí. K zlyhaniu projektu sa vyjadril župan Peter Chudík.

Ilustračný obrázok k článku Spomínate si ešte? Dnes tu mal stáť humenský Disneyland... Prečo projekt zlyhal?
Zdroj: Dnes24.sk

Pred viac ako piatimi rokmi predstavila holandská spoločnosť Darc Leisure projekt Vtáčieho údolia. Prvá fáza projektu mala byť stavebne ukončená už v roku 2012. Celkovú výšku investície odhadovali na 125 miliónov eur. Zábavný park mal vyrásť v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom. „Pri projekte Vtáčie údolie sme vyšli v ústrety ambasáde, ktorá nás požiadala o spoluprácu. Také ponuky neprichádzajú každý deň, preto sme sa do projektu aktívne zaangažovali,“ vysvetľuje predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík.

Samospráva vložila do projektu veľké množstvo energie a času. Okrem iného stihli pripraviť 400 zmlúv s vlastníkmi pozemkov. „Žiaľ, postupne sa nahromadilo veľa nepriaznivých okolností. V spoločnosti došlo k výrazným personálnym zmenám – jeden z pôvodných predstaviteľov spoločnosti zomrel, druhý ochorel, takže postupne sme rokovali s úplne inými ľuďmi ako na začiatku. Následne prišla ekonomická kríza, ktorá nepochybne ovplyvnila možnosti investora na prefinancovanie projektu,“ popisuje príčiny krachu projektu Chudík. Vtáčie údolie považoval za impulz, ktorý by umožnil rozvoj regiónu, jeho zviditeľnenie a hlavne zvýšenie zamestnanosti. Nie všetko však vyjde…

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM