Správy

Spoločnosť Unex v Snine prepúšťa ďalších zamestnancov. Aká je budúcnosť závodu?

Vo firme aktuálne prebieha druhá fáza prepúšťania. Odísť musia desiatky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Unex v Snine prepúšťa ďalších zamestnancov. Aká je budúcnosť závodu?
Zdroj: TASR/Tomáš Doboš

Spoločnosť UNEX Slovakia v Snine vyrábajúca zvárané oceľové diely a konštrukcie počas roka ukončila pracovný pomer so 45 zamestnancami. Ďalších 40 ľudí je vo výpovednej lehote.

Podľa informácií, ktoré poskytol hovorca portfólia českej spoločnosti UNEX Boris Keka, ostane v sninskom podniku pracovať 56 zamestnancov. „Cieľom pre nadchádzajúce obdobie je zachovanie výroby na súčasnej úrovni a po oživení trhu opätovný nárast objemu výroby a zvýšenie zamestnanosti,“ uviedol Keka.

Menej zákaziek

Podľa jeho slov je dôvodom súčasnej situácie v podniku celosvetové ochladenie ekonomiky a „s tým súvisiaci znížený objem zákazkovej náplne pre výrobu.“ Podľa informácií z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny podnik pôvodne nahlásil v prvej fáze prepúšťanie zahŕňajúce 47 zamestnancov, ďalšia fáza sa mala dotknúť 53 zamestnancov. Aktuálny stav teda preukázal prepúšťanie v menšom rozsahu.

Závod v Snine je súčasťou výrobného portfólia českej spoločnosti UNEX, ktorá sa špecializuje na ťažké strojárenstvo a metalurgiu. Patria do nej aj závody v českom Uničove a Olomouci. Prepúšťanie sa týka všetkých závodov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM