Tomáš Šuhajda Rôzne

Spojené intenzívky anestéziológie a chirurgie: Viac lôžok pre operovaných pacientov!

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia začala s rekonštrukciou Nemocnice A. Leňa v Humennom, ktorú čakajú rozsiahle zmeny. Naplánovaná je rekordná investícia v objeme 1,7 milióna eur. Prvý čiastkový projekt v rámci celej rekonštrukcie je už zrealizovaný.

Ilustračný obrázok k článku Spojené intenzívky anestéziológie a chirurgie: Viac lôžok pre operovaných pacientov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako prvý bol realizovaný projekt rozšírenia oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny. Kompletne vynovené oddelenie po novom zahŕňa už aj jednotku intenzívnej starostlivosti chirurgického oddelenia. Investícia v tomto prípade dosiahla 71 000 eur.

Akútnym pacientom sa tak dostáva maximálna intenzívna a nepretržitá starostlivosť. V rámci rekonštrukcie pribudli na oddelení štyri nové intenzívne lôžka. Súčasná kapacita je tak 10 intenzívnych lôžok. Priestory a lôžka bývalej intenzívky na chirurgii budú slúžiť na klasickú starostlivosť o pacientov po operáciách bez komplikácií.

„Doteraz sme mali 6 postelí, no aj život ukázal, že to skutočne nepostačuje a nezriedka sme museli vytvoriť aj siedme lôžko,“ uviedla na margo zrekonštruovaného oddelenia námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť Nemocnice A. Leňa doktorka Mária Vasiľová.

Podľa jej slov môžu teraz na ARO prijať viac pacientov aj po operácii, ktorí mali komplikácie.

Klasická starostlivosť o operovaných pacientov ako prebúdzanie po narkóze, bude zachované v bývalých priestoroch intenzívky na chirurgii, dve až tri hodiny tam bude aj nekomplikovaný pacient pod zvýšeným dozorom lekárov. Priestory budú slúžiť ako prebúdzacia izba a tak sú aj pomenované. „Ale tí, ktorí budú potrebovať intenzívnu starostlivosť, budú ošetrovaní v zrekonštruovaných priestoroch,“ doplnila Vasiľová.

Ako zdôraznila, pre pacientov to bude jednoznačne ďalšie zlepšenie starostlivosti. Zrekonštruované oddelenie je podľa nej dobre vybavené personálne aj prístrojovo, v plánoch na budúci rok je aj ďalšie doplnenie prístrojovej techniky.

Intenzívky interného a neurologického oddelenia sa nachádzajú každá v inom pavilóne, takže sa necentralizovali a ostali vo svojich budovách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM