Tomáš Šuhajda Krimi

Slová, ktoré by vám nemali ujsť: Humenský policajný riaditeľ apeluje na ľudí!

Riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Humennom sa rozhodol obrátiť na verejnosť. Toto sú slová, ktoré netreba brať na ľahkú váhu.

Ilustračný obrázok k článku Slová, ktoré by vám nemali ujsť: Humenský policajný riaditeľ apeluje na ľudí!
Zdroj: TASR

Od začiatku roka 2016 bolo na cestách okresu Humenné, Snina a Medzilaborce evidovaných 139 dopravných nehôd, čo je síce o 3 dopravné nehody menej ako v rovnakom období minulého roka, ale pri týchto dopravných nehodách došlo k zvýšeniu počtu oproti roku 2015: usmrtených osôb (+1), ťažko zranených osôb (+1) a ľahko zranených osôb (+13). Spravodajský portál Humenné 24 o tom informoval riaditeľ OR PZ v Humennom Marek Lukacko.

Veľké riziko

Nemotoroví účastníci cestnej premávky boli pri dopravných nehodách v 29 prípadoch. Za uvádzané obdobie podľa polície zavinili cyklisti 5 dopravných nehôd a chodci 7 dopravných nehôd, z toho deti 5 dopravných nehôd.

Podľa slov riaditeľa OR PZ v Humennom je všeobecne známou skutočnosťou, že chodci patria k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky a zvlášť to platí v čase zníženej viditeľnosti, keď nemajú na sebe žiadne reflexné prvky. Neoznačený chodec na ceste je za zníženej viditeľnosti veľkým rizikom.

Odkaz verejnosti

„Mnohým nehodám sa pritom dalo, prípadne dá veľmi jednoducho predísť. Stačí len dodržiavať známe pravidlá cestnej premávky, a to tak zo strany vodičov áut ako aj zo strany chodcov,“ uviedol M. Lukacko.

Z dôvodu prevencie dopravnej nehodovosti s tragickými následkami miestna polícia apeluje na širokú verejnosť, aby nezabúdala na to, že v cestnej premávke máme okrem svojich práv predovšetkým povinnosti. „A len ak ich budeme všetci vzájomne dodržiavať a správať sa k sebe navzájom ohľaduplne, bude náš pohyb po ceste či chodníku bezpečný,“ doplnil policajný riaditeľ.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM