Tomáš Šuhajda Krimi

Prichytení policajtmi: Lackovčanov už obvinili z drogovej činnosti

28 ročný muž a 20 ročná žena – obaja z Lackoviec čelia obvineniu z drogovej činnosti. Časť prášku s obsahom metamfetamínu mali po zakúpení spotrebovať v aute, zvyšok si nechali pre ďalšiu potrebu.

Ilustračný obrázok k článku Prichytení policajtmi: Lackovčanov už obvinili z drogovej činnosti

„Menovaní v období od apríla tohto roku, si od presne nestotožnenej osoby zadovažovali drogu – metamfetamín. Tejto činnosti sa venovali aj v sobotu (3. 8.2013) v čase okolo 20:00 hod. pri neďalekej obci, kde si za 100 eur kúpili biely kryštalický prášok s obsahom metamfetamínu, z ktorého časť hneď na mieste kúpy vo svojom osobnom aute obaja užili inhalovaním a časť zakúpeného prášku si schovali pre ďalšiu potrebu,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Pri návrate z tohto “nákupu“ do mesta boli kontrolovaní kriminalistami. Mladá Lackovčanka biely kryštalický prášok dobrovoľne vydala. „Zaistená látka bola podrobená znaleckému skúmaniu, pričom bolo zistené, že sa jedna o prášok s obsahom metamfetamínu, kde priemerný obsah tejto látky v predloženom bielom kryštalickom prášku bol 77,1 % a z predloženého množstva 0,58 g, by bolo možné pripraviť od 11 do 45 obvykle jednorazových dávok drogy,“ povedala Migaľová.

Humenský vyšetrovateľ vzniesol voči Lackovčanom obvinenie vo veci zločinu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Obvinení sú umiestnení v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM