Rôzne

Škôlkari v MŠ Osloboditeľov sa tešia novému ihrisku: Prvky sú z pryžového materiálu

Škôlkarom v Materskej škole Osloboditeľov v Humennom bolo odovzdané do užívania nové detské ihrisko. Z čoho konkrétne pozostáva?

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari v MŠ Osloboditeľov sa tešia novému ihrisku: Prvky sú z pryžového materiálu
Zdroj: MsÚ Humenné

Väčšina hracích prvkov nového detského ihriska je vytvorená z pryžového materiálu. „Tento granulát je určený aj na interiérové, aj na exteriérové ihrisko. Jeho výhodou je odolnosť voči mechanickému poškodeniu aj poveternostným vplyvom, a preto je veľmi vhodné ako hrací prvok pre deti. Zároveň je tento materiál pestrofarebný, čím upútava pozornosť najmenších,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Detské ihrisko má veľkosť 100 metrov štvorcových dopadovej plochy, kde je umiestnených 90 % všetkých hracích prvkov ako napríklad spiaci hubár, ktorý dominuje celému ihrisku, jašter, lienka, včielka, a domček, ktorého povrch je špeciálne určený na kreslenie.

„Okrem toho sú na dopadovej ploche i mimo nej malé hríbiky, ktoré slúžia na sedenie pre deti. Medzi ostatné hracie prvky, ktoré sa už nachádzajú na trávnatej ploche patrí kolotoč a hojdačka,“ doplnila Dochánová.

Dodala, že všetky spomínané hracie prvky pomáhajú deťom pri pohybových aktivitách, ktoré sú v rámci vyučovania v materskej škole dôležité. Vekovo sú tieto detské ihriská vhodné pre deti už od 2 rokov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM