Správy

Situácia na východe sa upokojila: V obci Zubné pomôžu vojaci

Most, ktorý strhla divoká voda, majú prvizónym riešením nahradiť vojaci. Situácia na východe Slovenska je o niečo pokojnejšia.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na východe sa upokojila: V obci Zubné pomôžu vojaci
Zdroj: TASR

Vzhľadom na ukončenie zrážkovej činnosti sa situácia so zvýšenými hladinami vodných tokov na severovýchode Slovenska upokojila. „Voda trochu opadla, takže situácia je stabilizovaná,“ povedal prednosta Okresného úradu v Snine Michal Vohár. Obec Zubné v Humenskom okrese navštívili v sobotu 20. júna podvečer predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) a podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Jozef Lukáč, ktorí v súvislosti so strhnutým mostom prisľúbili pomoc.

„K večeru nám poslali zložky z Ozbrojených síl SR, aby monitorovali stav a zistili, čo je potrebné urobiť predtým, než nám osadia nejaký dočasný most,“ povedala starostka Zubného Michaela Vasilenková pre TASR s tým, že predtým, než bude môcť vojsko provizórny most osadiť, budú musieť vodohospodári spevniť strhnutý breh, a tiež odstrániť pozostatky starého mosta. „Zatiaľ je stále prúd, ktorý to nedovoľuje,“ doplnila. K strhnutiu mosta na toku Nechvaľa spájajúceho obec s miestnou časťou, kde sídlia tri firmy a reštaurácia, došlo v piatok (19. 6.). „Odrezalo od sveta lokalitu, kde sa nachádzajú tri podnikateľské subjekty, v ktorých sú zamestnaní aj naši ľudia, a tým, že cesta je neprejazdná, hrozí, že prídu o prácu,“*** priblížila, zdôrazniac sociálny aspekt udalosti. I preto podľa jej slov prisľúbil obci pomoc aj Lukáč.

Podľa Vohára malo od soboty tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásených viacero obcí v Sninskom okrese, no počas noci sa situácia s vodnými tokmi upokojila. Zhoršenie stavu podľa jeho slov nehlásil ani starosta obce Pichne, ktorú prívalová vlna postihla najviac. „Naše krízové oddelenie situáciu naďalej monitoruje,“ uzavrel.

Upokojenie situácie v meste Snina potvrdila aj primátorka Daniela Galandová. „Upokojilo sa to, pretože už nepršalo taký dlhý čas, ako predtým,“ uviedla.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM