Rôzne

Silné búrky na severovýchode: Toto zaznamenala stanica v Kamenici nad Cirochou

Na severovýchode Slovenska sa v piatok popoludní vyskytli silné búrky. Na niektorých miestach zasahovali aj hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Silné búrky na severovýchode: Toto zaznamenala stanica v Kamenici nad Cirochou
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti, na staniciach Strážske, Kamenica nad Cirochou či Zemplínske Hámre zaznamenali mimoriadnu intenzitu zrážok, až okolo 50 milimetrov za hodinu. V Kamenici nad Cirochou zaevidovali tiež silné nárazy vetra – 96,5 kilometra za hodinu. SHMÚ ďalej informuje, že v Prešovskom kraji sa vyskytla aj supercela. S vysokou pravdepodobnosťou priniesla krúpy a silný lejak.

Na niektorých miestach v regióne zasahovali aj hasiči. Za obcou Hažín nad Cirochou v smere na Humenné odstraňovali strom z vozovky, v Nižnom Hrabovci vo Vranovskom okrese zas popadané konáre a stromy na obecných komunikáciách. Informovala o tom operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Popadané stromy potrápili aj hasičov v Michalovskom okrese. Jeden odstraňovali zo železničnej trate pri meste Strážske, ďalšie na ceste na hlavnom ťahu od Strážskeho do Vranova nad Topľou. Informoval o tom operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM