Rôzne

Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Humennom!

Kto by si nedoprial počas teplých dní aspoň kopček, dva... Jedným slovom, zmrzlinová sezóna už nastala. A my vám teraz prinášame zaujímavé zistenia z Humenného.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Humennom!
Zdroj: Dnes24.sk

Osvieženie v podaní zmrzlinových kopčekov. To mnohí doslova milujú. Obzvlášť vtedy, keď ručičky teplomerov stúpajú vysoko. No a milovníci zmrzliny sa môžu tešiť, jej sezóna sa už rozbehla aj v našom meste.

Naša redakcia hneď v niekoľkých prevádzkach v našom meste zisťovala zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto obľúbenej mrazenej pochúťky. Pýtali sme sa, ktoré zmrzliny v týchto humenských prevádzkach fičia najviac a aj to, aké netradičné príchute majú v ponuke.

Jadranská zmrzlina na námestí pri fontáne dávkuje najčastejšie jogurtovú, čokoládovú, vanilkovú, nutella či jahodovú zmrzlinu. „Medzi najexotickejšie zmrzliny, ktoré máme v ponuke patria mango, červený pomaranč a panna cotta s lesným ovocím,“ povedali zo známej zmrzlinárne.

Zostávame na námestí, cukráreň Daisy. Tam nám prezradili, že pri tých najobľúbenejších ťažko povedať, ale: „Medzi najpredávanejšie asi patria klasiky ako čokoláda, vanilka, jahoda, punč, citrón či jogurt.“ K tým netypickým možno z ich ponuky zaradiť zmrzliny s príchuťou jablkovej štrúdle či s príchuťou chrumkavých palaciniek s nutelou. „A je ich ešte oveľa viac, ale zákazníci nakoniec predsa len chcú tie osvedčené, či už mliečne alebo ovocné,“ doplnili.

A teraz trochu z námestia odskočíme, aj keď nie ďaleko a to do cukrárne Katka. Tam nám prezradili, že klientela v Humennom je viac konzervatívna a medzi najpredávanejšie zmrzliny u nich patria sorbety, kde dávajú minimálne 40% ovocia či klasické vanilka, čokoláda, ku ktorým sa už radí aj kinderko či snickers. A čo tie menej známe chute? „Priebežne robíme mrkvu, mak či štrúdľu, ktorá sa udomácňuje v ponuke,“ povedali nám s tým, že od úplne exotických príchutí upustili. V minulosti pritom už skúšali aj také exotické zmrzliny ako napríklad zemiakovú, hubovú či paradajkovú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM