Krimi

Seniorka prišla o tisíce eur: Takto ju podľa polície oklamal páchateľ!

Muži zákona majú na stole ďalší prípad, pri ktorom seniorka prišla o peniaze. Pozrite si, čo sa podľa polície odohralo.

Ilustračný obrázok k článku Seniorka prišla o tisíce eur: Takto ju podľa polície oklamal páchateľ!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová uviedla, že vyšetrovateľ v Humennom vedie trestné stíhanie pre prečin podvodu, ktorého poškodenou bola seniorka vo veku 66 rokov zo Sniny.

„Zatiaľ neznámy páchateľ prostredníctvom telefonátov kontaktoval pani a od nej požadoval finančnú hotovosť vo výške 4 000 eur. Predstavil sa ako lekár a uviedol, že syn poškodenej Sninčanky mal dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranil on ako aj ďalší účastníci nehody… Vraj išlo o Poliakov. Peniaze potrebuje na odškodnenie poškodených ľudí… Pani peniaze previedla na určený účet, zaplatila aj poplatok 145 eur,“ uviedla ďalej policajná hovorkyňa s tým, že Sninčanka tak utrpela celkovú škodu vo výške 4 154 eur. Ligdayová dodala, že páchateľovi v tomto prípade hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

„Polícia opakovane a pri každej príležitosti apeluje na občanov, aby takého prípady ohlásili na polícii, aby sa skôr ako zaplatia obrátili na svojich blízkych či známych… No neustále sa stretávame s tým, že zaplatiť neznámemu mužovi je vždy akosi prvoradé ako si okolnosti preveriť,“ povedala na záver J. Ligdayová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM