Tomáš Šuhajda Rôzne

Seniori v Humennom a zľava na obedy: Za koľko ich môžu mať od augusta?

Seniori v Humennom s dôchodkom do 500 eur majú od augusta k dispozícii zľavnené stravovanie. Držitelia Senior karty si ho môžu uplatniť v štyroch stravovacích zariadeniach a od septembra aj v školských jedálňach.

Ilustračný obrázok k článku Seniori v Humennom a zľava na obedy: Za koľko ich môžu mať od augusta?
Zdroj: TASR

Mesto je podľa slov hovorkyne Michaely Slivkovej Kirňakovej v rokovaní aj s ďalšími stravovacími zariadeniami. Výška benefitu závisí od výšky dôchodku. „Poberatelia dôchodku od 100 do 300 eur majú nárok na príspevok od mesta vo výške 2 eurá, od 300 do 400 eur vo výške 1,50 eur a tí, ktorých dôchodok je od 400 do 500 eur dostanú príspevok vo výške 1,00 eur,“ priblížila Slivková Kirňaková.

Ako ďalej uviedla, poukážky, ktoré sú farebne rozlíšené podľa výšky príspevku a reštauračného zariadenia, vydá seniorom mesto – odbor sociálny a bytový po predložení Senior karty a následnom odkontrolovaní výšky priznaného dôchodku. Senior si vždy na začiatku mesiaca určí, ktoré stravovacie zariadenie chce navštevovať, aj keď bude zrejme potrebné prihliadať aj na kapacitné možností jednotlivých zariadení.

„Počet poukážok sa viaže na počet pracovných dní v mesiaci. Z poukážky sa nevydáva a platí iba s kartou seniora. Napr.: ak si senior vyberie menu v hodnote 2,70 eur a má nárok na príspevok v hodnote 2,00 eur, za obed doplatí 0,70 eur,“ vysvetľuje hovorkyňa humenskej radnice.

Pôvodne schválilo mestské zastupiteľstvo dôchodcom príspevok vo výške 0,30 eur na jednú stravnú jednotku. „Vzhľadom na výborné hospodárenie mesta Humenné, ktoré rok 2013 ukončilo s vysokým prebytkom, mohol byť tento príspevok zvýšený až na 2 eurá,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM