Rôzne

Šéf liberálov si zobral do úst humenskú primátorku. Sulík: Ako môže tie funkcie stíhať?

Liberáli by chceli zakázať súbeh mandátu poslanca Národnej rady (NR) SR s akoukoľvek inou exekutívnou funkciou. Predseda SaS Richard Sulík spomína v tejto súvislosti na svojom blogu humenskú primátorku Janu Vaľovú.

Ilustračný obrázok k článku Šéf liberálov si zobral do úst humenskú primátorku. Sulík: Ako môže tie funkcie stíhať?
Zdroj: Webnoviny.sk

„Poslanec NR SR nech sa pekne krásne venuje len poslancovaniu, za to je daňovníkmi platený,“ skonštatoval predseda SaS Richard Sulík na svojom najnovšom blogu k volebnému systému.

Sulík podľa vlastných slov nevidí problém v tom, ak by sa niekto naozaj rozhodol makať plnohodnotne v dvoch funkciách, ale v strete záujmov. Šéf liberálov je presvedčený, že napríklad starosta je v prvom rade starosta a vždy myslí na najbližšie komunálne voľby. „Preto pravidelne dochádza k prípadom, kedy podriadi svoje hlasovanie v NR SR svojim lokálnym ambíciám.“

Pýta sa tiež, ako možno výkon dvoch funkcií stíhať. „Ako dokáže pani Vaľová byť primátorkou na plný úväzok v Humennom a zároveň plnohodnotnou poslankyňou v 500 kilometrov vzdialenej NR SR? No zrejme len tak, že obyvateľom Humenného kompenzuje svoje absencie na schôdzach NR SR tým, že niečo pre mesto „vybaví“," tvrdí Sulík. Z pohľadu obyvateľov je podľa jeho slov tento postoj pochopiteľný, z celoslovenského však správny nie je.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM