Samospráva

Schválené: Využívanie niektorých mestských športovísk v Humennom bude drahšie

Využívanie niektorých športovísk spravovaných Správou športových a rekreačných zariadení (SŠaRZ) mesta Humenné bude od septembra spoplatnené vyššou sadzbou.

Ilustračný obrázok k článku Schválené: Využívanie niektorých mestských športovísk v Humennom bude drahšie
Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na stredajšom (21. 8.) zasadnutí.

Schválená úprava cenníka za užívanie športovísk znamená zvýšenie cien vstupného na kryté i letné kúpalisko a do sauny. Vyššie ceny si bude SŠaRZ po novom účtovať aj za prenájom veslového člna a vodných bicyklov v rekreačnej oblasti Laborec. Mierne si tiež priplatia športovci využívajúci tenisové kurty a v prípade organizovaných skupín i športovú halu.

Nový cenník zároveň upravil výšku poskytovaných zliav pre držiteľov kariet výhod. Zmeny sa nedotkli cien vstupného na zimný štadión, multifunkčné ihrisko, miniihrisko a lezeckú stenu.

Rozhodnutie zvýšiť ceny vstupného v niektorých športových zariadeniach odôvodnila SŠaRZ tým, že „došlo k nárastu cien energií a zákonnému zvýšeniu miezd a s tým súvisiacich nákladov. Navrhované ceny zohľadňujú aj skutočnosť, že pri tvorbe rozpočtu sú plánované aj tržby za služby, ktoré je potrebné dosiahnuť a ktoré tvoria podstatnú časť rozpočtu“.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste? Opravuje sa strecha škôlky na Kudlovskej ulici.

V OBRAZOCH: Opravuje sa strecha škôlky na Kudlovskej ulici
5
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM