Zuzana Ročeňová Rôzne

Šarkaniáda na Šírave OBRAZOM: Zábavu si užili malí aj veľkí

K tej pravej jeseni okrem pestrých farieb rozhodne patrí aj púšťanie šarkanov. Bezhraničná zábava pre malých aj veľkých sa uskutočnila počas uplynulých dní na Zemplínskej šírave, v prímestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Šarkaniáda na Šírave OBRAZOM: Zábavu si užili malí aj veľkí
Zdroj: Dnes24.sk

Skutočne originálnym spôsobom ako stráviť príjemné chvíle s celou rodinou je práve púšťanie šarkanov, ktoré sa naskytne len v období jesene. Jedinečnú šancu si cez víkend na Zemplínskej šírave nenechalo ujsť množstvo ľudí z celého okolia. „Účasť bola tento rok mierne vyššia ako ten predošlý. Prišlo vyše 400 detí, vrátane rodičov,“ povedal Milan Duška, predseda Občianskeho združenia Návraty.

Tradičné podujatie, ktoré sa teší stále väčšej obľúbené organizuje Občianské združenie Návraty. Ako ďalej prezradil Duška na 15. ročníku Šarkaniády sa odmenili najkrajšie doma urobené šarkany, najmilšie, najfarebnejšie, najväčšie a najmenšie šarkany.

Vďaka celkom peknému počasiu a priaznivému vetru sa tak pláž v prímestskej oblasti Šíravy zaplnila deťmi, ktoré si užili kopec zábavy a nechýbala ani sladká odmena. „Približne 160 detí prišlo so šarkanmi a každé dieťa dostalo balíček so sladkosťami,“ doplnil Duška.

Foto: archív OZ Návraty

Šarkaniáda na Šírave opäť nesklamala
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM