Iné športy

Sarah bodovala: Humenská tínedžerka patrí medzi najrýchlejšie znakárky na Slovensku

Plavkyňa PK Chemes Humenné Sarah Čajbiková bodovala na významných pretekoch. A to aj v prevahe starších a skúsenejších súperiek...

Ilustračný obrázok k článku Sarah bodovala: Humenská tínedžerka patrí medzi najrýchlejšie znakárky na Slovensku
Zdroj: PK Chemes Humenné

Cena Popradu patrí medzi najvýznamnejšie plavecké preteky na Slovensku a jej XXIII. ročník bol zároveň XI. ročníkom Memoriálu Filipa Lutza, tragicky zahynutého, mladého slovenského plaveckého reprezentanta.

V silnej konkurencii 461 pretekárov z 33 plaveckých klubov zo Slovenska a piatich zahraničných klubov v kategórii OPEN sa predstavili aj tri 15-ročné juniorky Plaveckého klubu Chemes Humenné.

V prevahe starších a skúsenejších plavkýň sa výrazným spôsobom presadila Sarah Čajbiková, keď najprv v disciplíne 100 metrov znak v najlepšom osobnom výkone 1:08,50 min. obsadila 4. miesto a v disciplíne 50 m znak, opäť v rekordnom čase 0:30,75 min. skončila tesne za slovenskou reprezentantkou Tomanovou.

Týmto časom zároveň figuruje v tohoročných tabuľkách ako druhá najrýchlejšia znakárka na Slovensku.

Lenka Melničáková so svojimi výkonmi nebola spokojná, aj keď 9. miesto v disciplíne 100 m prsia časom 1:19,60 min. v konkurencii 52 pretekárok by pre mnohé znamenalo úspešný výkon.

Nina Vološinová potešila dvomi osobnými rekordmi na 50 m prsia a 100 m voľný spôsob. Jej najlepším umiestnením bolo 12. miesto na 200 metrov motýlik.

Spravodajský portál Humenné 24 informoval PK Chemes Humenné.

Na fotke: Sarah Čajbiková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM