Iné športy

Šampionát mladších žiakov vo viacboji? Ondrej zo ZŠ Dargovských hrdinov dokázal malý zázrak!

Tušenie, že do Humenného by nejaká medaila mohla poputovať, tam bolo. No tá najcennejšia? To nikoho ani nenapadlo. A to zďaleka nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Šampionát mladších žiakov vo viacboji? Ondrej zo ZŠ Dargovských hrdinov dokázal malý zázrak!
5
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné

V atletickej hale Elán sa konali Majstrovstvá Slovenska vo viacboji mladších žiakov a mladších žiačok. Pre ujasnenie, viacboj tzv. päťboj pozostáva z behu cez prekážky na 60 m, hladkej šesťdesiatky, skoku do diaľky, vrhu guľou a behu na 600 m. No a na tieto majstrovstvá sa po vedením trénera Mareka Lučku vybrali aj žiaci z 1. AK Humenné.

Ondrej Vrábeľ, žiak ZŠ Dargovských hrdinov, urobil malý zázrak, keď zlepšil všetky svoje individuálne disciplíny, celkovo zvíťazil a jeho a 2 695 bodov je nový halový slovenský rekord!

Rozoberme si tento obrovský úspech na časti. Prvou disciplínou bol beh cez prekážky a 9,98 s bol v podaní Ondreja najlepší čas na Slovensku v behoch. V skoku do diaľky posunul svoj osobný rekord na úctyhodných 507 cm, bolo to druhé miesto v skoku. Na 60 m sa Ondrej prvýkrát dostal pod osem sekúnd a výsledný čas 7,96 bol druhý najhodnotnejší výkon. Metrové zlepšenie v guli na 10,28 m a najdlhší pokus súťaže stále udržiaval Ondreja na prvom mieste. Nasledovala šestovka, na ktorej sa Ondrej stále trápil. Nebolo to tentoraz tak a v taktickom behu, kde sa držal za favoritom M. Varhaníkom, aby mu ďaleko neušiel, malo svoj prínos. Víťazstvo v behu a osobný rekord 1:49,08 zlepšený o dvanásť sekúnd ukončil viacboj a historické zlepšenie slovenského rekordu bolo na svete.

„Ondrej si slovenský majstrovský titul zaslúžil za bojovnosť, sústredenosť a nasadenosť sa zlepšovať v každej disciplíne,“ poznamenal tréner Marek Lučka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Humenský žiak Ondrej: Stal sa slovenským rekordérom vo viacboji! FOTO
5
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM