Zuzana Ročeňová Krimi

Rušné chvíle v obytnom bloku: Protidrogový zásah policajtov vo vchode bytovky!

Vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície sa podarilo na základe získaných informácií vypátrať mladú dievčinu, ktorá podľa ich slov mala na Zemplíne predávať pervitín.

Ilustračný obrázok k článku Rušné chvíle v obytnom bloku: Protidrogový zásah policajtov vo vchode bytovky!
Zdroj: Policajný zbor SR

Včera, v skorých ranných hodinách, si policajti z Trebišova posvietili na autobusovej stanici na Žanetu (31). ,,Na autobusovú stanicu v meste Sečovce mala byť dopravená droga z Českej republiky. Pre drogu si prišla mladá Trebišovčanka a následne s touto drogou odišla do mesta Trebišov,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Mladá žena sa následne stretla tvárou tvár s policajtmi a to vo vchode do obytného bloku, v ktorom bývala. ,,Pri následnej osobnej a domovej prehliadke bolo u ženy nájdené a zaistené plastové vrecko s tlakovým uzáverom, v ktorom sa nachádzala droga – pervitín, s 49,1 % obsahom metamfetamínu o hmotnosti 2,20 gramov, z ktorej by bolo možné pripraviť od 27 do 108 obvykle jednorazových dávok,“ uviedla Mésarová.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 31-ročnú Žanetu, ktorá si od mája 2013 zadovažovala psychotropnú látku metamfetamín (pervitín) a omamnú látku konope a prechovávala neoprávnene v mieste svojho bydliska. Časť z pervitínu použila pre svoju osobnú potrebu a zvyšnú časť ako aj konope delila na bežné užívateľské dávky, ktoré odpredávala stálym ako aj náhodným konzumentom,“ povedala policajná hovorkyňa.

Obvinenej žene hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM