Hokej

ROZHOVOR s prezidentom MHK Humenné pred veľkým finále: Hráči dobre vedia, o čo hrajú

Už v sobotu sa rozhodne. MHK Humenné nastúpi v zápase sezóny proti Dubnici a to na neutrálnom ľade v Liptovskom Mikuláši. Čaká nás rozhodujúci duel finálovej série.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s prezidentom MHK Humenné pred veľkým finále: Hráči dobre vedia, o čo hrajú
Zdroj: MsÚ Humenné

Rozhodujúci zápas finálovej série play-off druhej hokejovej ligy medzi MHK Humenné a MHK Dubnica sa uskutoční napokon nie podľa pôvodného plánu v Dolnom Kubíne, ale v Liptovskom Mikuláši. Úvodné buly bude hodené o 17.00 hod. Pred dvoma týždňami v Dubnici vyhrali domáci 3:0 a uplynulú sobotu v Humennom sa tešil opäť domáci tím vďaka víťazstvu 6:3. Očakáva sa tak mimoriadne zaujímavý a napínavý boj.

Autobusový zájazd

Podľa prezidenta MHK Humenné Mareka Šmidu síce hráči trochu oslávili víťazstvo a vyrovnanie stavu v tejto náročnej finálovej sérii, no priestor na prípadné veľké oslavy si radi nechajú až po poslednom zápase sezóny. Tam prídu povzbudiť Humenčanov desiatky fanúšikov, ktorým vedenie klubu finančne prispelo na ich autobusový zájazd. Okrem toho sa na Liptov chystá vlakom alebo autami z Humenného množstvo ďalších fanúšikov klubu.

„Budeme radi, keď ich tam bude čo najviac. Máme skvelých fanúšikov, prišli nás povzbudiť už na semifinále do Bratislavy, či teraz do Dubnice. V Liptovskom Mikuláši ich však očakávame najväčší počet z našich doterajších výjazdov. Netrúfam si povedať, či tam budeme mať domáce prostredie, no očakávam opäť veľmi dobrú atmosféru. My a aj Dubnica máme veľmi dobrých a slušných fanúšikov, ktorí rešpektujú aj kvality súpera. Dokázali to aj naposledy u nás spoločným povzbudzovaním počas druhého finálového zápasu. Bolo to naozaj zriedkavé, no veľmi športové gesto,“ uviedol M. Šmida.

Finančná motivácia

Primátorka Humenného Jana Vaľová už prisľúbila hokejistom, že po víťazstve v druhej lige dostane od nej každý z nich zatiaľ tajomný balíček uvoľnenia, šťastia, zážitkov, radosti a krásy. Humenskí hokejisti sa po prípadnom sobotňajšom víťazstve môžu tešiť nielen na tieto balíčky, ale na ich účtoch pristane aj slušná finančná odmena.

„Hráči dobre vedia, o čo hrajú. Mali sľúbenú finančnú motiváciu za postup do I. ligy, čo sa im už podarilo vybojovať. Takisto dostanú ďalšie peniaze, ak v sobotu zvíťazia a stanú sa celkovými víťazmi II. hokejovej ligy. Presné čísla by som nerád uvádzal, no je to suma v stovkách eur, o ktorú si každý hráč môže prilepšiť. Určite tá finančná motivácia je na druholigové pomery vysoko nadštandardná a je zhruba na úrovni odmien, ktoré dostávajú hráči v I. lige. Chcem sa pri tejto príležitosti poďakovať aj pani primátorke a celému vedeniu mesta za ich ústretový prístup a celkovo za veľmi dobré podmienky, ktoré nám od začiatku sezóny vytvára. Na rozdiel od niektorých iných klubov na Slovensku chlapci nemusia mať v hlave meškajúce výplaty, lebo to ani nezažili, ale môžu sa plne sústrediť iba na hokej.“

Hokejové mesto

Prezident MHK výsledok z poverčivosti netipuje a na Liptov neberie ani nič tekuté. Ako povedal, úplne mu postačí, ak MHK Humenné vyhrá aspoň o jeden gól, hoci aj po predĺžení. „Bude to veľmi tesný zápas, ktorý dopadne so šťastným koncom pre nás. My urobíme na ľade všetko preto, aby sme zvíťazili a potešili tak našich výborných fanúšikov a aj celú športovú verejnosť na Zemplíne. Šampanské a ani nič iné tekuté, čo by sa mohlo využiť pri prípadných oslavách, so sebou neberieme. Po zápase máme pri príležitosti skončenia sezóny naplánovanú večeru s hráčmi bez ohľadu na to ako napokon dopadne. Cieľ, ktorým bol postup do I. ligy, sme splnili, prípadné víťazstvo v súťaži bude veľmi príjemným bonusom.“

Marek Šmida je nadšený z toho, ako si cestu na zrekonštruovaný štadión v Humennom nachádza čoraz viac divákov. Návštevy počas vyraďovacej časti na Hornom Zemplíne môžu závidieť aj kluby z vyšších súťaží. „Najprv sme však museli dať dokopy hokejový štadión, ktorý bol v havarijnom stave a po rekonštrukcii, sme na ňom mohli začať hrať až od druhej polovice novembra 2016. Humenné je hokejové mesto a ľudia sa tu vedia nadchnúť pre šport. Návštevy sa postupne zvyšovali, no že budú ľudia až tak chodiť na naše zápasy, sme nedúfali ani v najsmelších snoch. Keď si to porovnám so štvrtkovým extraligovým zápasom štvrťfinále play-off Zvolen – Žilina, tak tam nebolo ani 1900 divákov. U nás v sobotu bolo na finále len zopár prázdnych sedadiel, keď prišlo 2500 platiacich divákov. Hráči tú atmosféru veľmi dobre vnímajú a pomáha im to aj pri ich výkonoch na ľade. Sme radi, že aj súperi si pochvaľujú, koľko fanúšikov chodí na náš štadión. Nedávno počas semifinále s HC Bratislava ich hráči len nechápavo pozerali na tribúny a uznanlivo pokyvovali hlavou, koľko divákov prišlo. Verím, že aj v sobotu nás budú fanúšikovia hnať dopredu za víťazstvom,“ dodal prezident MHK Humenné Marek Šmida.

Na fotke vpravo dole: Prezident MHK Marek Šmida

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM