Rôzne

ROZHOVOR: Humenčan vystúpil s kapelou na známych festivaloch, teraz mieri do rodného mesta

Humenský rodák Dominik Kitko sa s kapelou predstavil na významných festivaloch a teraz sa predvedie aj pred svojimi rodákmi. Čítajte viac v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR: Humenčan vystúpil s kapelou na známych festivaloch, teraz mieri do rodného mesta
Zdroj: Hamza Makhchoune

Humenský rodák Dominik Kitko prežil v tomto meste celé svoje detstvo, strednú a až vysoká škola ho vylákala mimo rodného mesta. Napokon sa udomácnil v Bratislave, kde momentálne žije a pracuje. Popri práci však stíha aj vlastnú kapelu Says, s ktorou má na konte už aj debutový album a vystúpenia na významných festivaloch.

Ich hudbu si budú môcť už onedlho, túto sobotu večer, vychutnať aj rodáci, keďže je naplánovaný ich koncert v miestnom History Art & Music Clube.

Ako by si opísal hudbu, ktorú tvoríte?

Je to kombinácia toho čo v kapele počúvame. Nájdeš tam gitarovú muziku, najmä indie no aj prvky elektroniky, ktorú v poslednej dobe veľa počúvam a v našej tvorbe to tak cítiť.

Čo považuješ za váš doposiaľ najväčší úspech?

Veľmi sa teším najmä z toho, že sme vydali naše prvé CD s názvom Recollection. Keď sme pred pár rokmi, po tom čo som sa prisťahoval do Bratislavy, začali tvoriť prvé skladby, ani by mi nenapadlo, že to povedie až k albumu. Taktiež som hrdý na to, že sme si mohli zahrať na takých skvelých eventoch ako je Pohoda festival, United Islands of Prague, Waves Vienna či Sharpe festival.

Máte koncert v tvojom rodnom Humennom. Na čo sa môžu Humenčania a spol. tešiť?

Predstavíme náš debutoý album v live verzii – s veľa skladbami sme sa pri nacvičovaní koncertného program pohrali, a tak sa ľudia môžu tešiť na energické verzie skladieb z nahrávky. Zahráme si spolu s legendou slovenskej scény Longital.

Aké sú najbližšie plány kapely?

Pracujeme na nových skladbách, máme v zálohe pár trackov, ktoré prehrávame v skúšobni a diskutujeme ako poňať našu ďalšiu tvorbu. Snažíme sa pristupovať k celému procesu skladania ináč ako sme to robili počas Recollection. Popri skúškach plánujeme koncerty na budúci rok a rozmýšľame o zmene live vizuálu – viac už ale neprezradím, nechajte sa prekvapiť.

V Humennom si prežil podstatnú časť života. Ako často sa sem vraciaš?

Domov cestujem celkom často, stále sa teším, že si od zhonu spojeného s prácou a kapelou môžem oddýchnuť v kruhu rodiny a priateľov.

Máš tu svoje obľúbené miesta?

Milujem sídlisko 2A na ktorom som vyrastal a kde ešte stále bývajú moji rodičia. Prežil som tam veľa pekného a stále sa tam rád vraciam. Medzi moje naj miesta patrí taktiež Hubková na ktorej som zažil nejednu opekačku, či Laborec, v ktorom som trávil celé svoje detstvo.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Na archívnej fotke: Dominik Kitko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM