Tomáš Šuhajda Samospráva

Rok po zavedení nových pravidiel: Koľko zaplatili psičkári v Humennom na pokutách?

Od 23. júla minulého roku platí, že v Humennom musia byť psičkári vybavení vreckom na odstránenie psích exkrementov a na území mesta je voľný pohyb psov zakázaný na všetkých verejných priestranstvách. Za porušenie ustanovení hrozí pokuta do výšky 33 eur.

Ilustračný obrázok k článku Rok po zavedení nových pravidiel: Koľko zaplatili psičkári v Humennom na pokutách?
Zdroj: TASR

23. júla 2013 nadobudlo účinnosť VZN č. 124/2013 o vymedzení miest, kde je voľný pohyb psa zakázaný a vstup so psom zakázaný, o vodení psa a znečisťovaní verejného priestranstva na území mesta Humenné.

„Odvtedy príslušníci mestskej polície zistili 155 priestupkov proti tomuto ustanoveniu, ktoré v 44 prípadoch vyriešili dohovorom a v 108 prípadoch udelili previnilcom blokovú pokutu v celkovej výške 1520 eur,“ informovala Humenné24 hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková s tým, že v 3 prípadoch bol priestupcom vydaný blok na pokutu nezaplatenú na mieste, keďže nemali pri sebe finančnú hotovosť.

„Hliadky mestskej polície kontrolujú psičkárov pravidelne počas služby cez deň, ale i v skorých ranných a večerných hodinách,“ priblížila hovorkyňa. Podľa jej slov sa situácia s nezodpovednými majiteľmi psov od účinnosti VZN podstatne zlepšila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM