Rôzne

Riaditeľky škôlok v Humennom sa zišli na pôde radnice: O čom bola na stretnutí reč?

Pozrite si, čo zaznelo na porade Odboru školstva Mestského úradu v Humennom s riaditeľkami materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľky škôlok v Humennom sa zišli na pôde radnice: O čom bola na stretnutí reč?
Zdroj: MsÚ Humenné

V pondelok 9. apríla sa uskutočnila porada Odboru školstva Mestského úradu v Humennom s riaditeľkami materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Porady sa zúčastnila aj primátorka Jana Vaľová.

„Porada riaditeliek sa niesla v znamení nadchádzajúceho zápisu detí do škôlok. Témou boli stúpajúce počty dvojročných detí, ktoré rodičia prihlasujú do predškolských zariadení, a tým vzrastajúce nároky na rozšírenie kapacity jednotlivých tried materských škôl,“ informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom s tým, že rodičia nemusia mať obavy, predškolské zariadenia vyhoveli podľa jej slov každej žiadosti o umiestnenie dieťaťa v škôlke.

Kurzy korčuľovania

Podľa Dochánovej najviac medzi riaditeľkami rezonovala problematika kurzov korčuľovania a výučby anglického jazyka, ako pilotného projektu v uplynulom roku pre malých prípravkárov, ktoré zabezpečuje mesto Humenné napr. formou dopravy z MŠ na zimný štadión a späť, a tiež tréningy, ktoré vykonávajú tréneri MHK Humenné. „Všetky riaditeľky sa v tomto smere zhodli na jednom, že projekty priniesli veľký úspech nielen medzi deťmi, ale aj rodičmi. Podľa zvyšujúceho sa záujmu o kurzy korčuľovania i anglického jazyka, ale aj pozitívnej odozvy detí a rodičov, majú riaditeľky jednoznačný názor, že v tomto smere treba pokračovať,“ uviedla M. Dochánová.

Nové ihriská

Dochánová na margo porady ďalej uviedla, že humenská radnica má záujem podporiť aj opravu a výstavbu nových detských ihrísk v areáloch MŠ, kde by sa predškoláci mohli hrať. Ide podľa nej hlavne o nové typy preliezok a rôznych hracích komponentov. „V tomto prípade boli riaditeľky za jedno, že je výhodné vytvoriť veľké ucelené ihrisko. V rámci stretnutia sa tak vzájomne dohodli, že už v tomto roku dostanú nové ihriská 4 predškolské zariadenia a budúci rok sa bude pokračovať vo výstavbe ihrísk v ďalších materských školách,“ povedala M. Dochánová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM