Rôzne

Revitalizácia vnútroblokového priestoru? Na Sídlisku pod Sokolejom vznikne aj jazierko

Na mieste má vzniknúť aj jazierko. Pozrite si novinky týkajúce sa revitalizácie vnútroblokového priestoru na Sídlisku pod Sokolejom.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia vnútroblokového priestoru? Na Sídlisku pod Sokolejom vznikne aj jazierko
Zdroj: Dnes24.sk

Revitalizácia vnútroblokového priestoru na Sídlisku pod Sokolejom, výstavba prepojovacieho cyklochodníka pri Laborci a inovovanie odborných učební na štyroch základných školách sú projekty, ktoré bude v najbližšom období humenská samospráva realizovať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Mesto v súčasnosti čaká na rozhodnutie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vo veci verejného obstarávania k väčšine z nich. Uviedol to vedúci odboru koncepcie a rozvoja mesta Miroslav Turčan.

Rozsahom najväčšou investičnou akciou v rámci IROP-u je projekt revitalizácie vnútroblokového priestoru na Sídlisku pod Sokolejom.

Podľa Turčanových slov má ísť o kompletnú rekonštrukciu s aplikovaním environmentálnych prvkov. „Vzniknú tu nové pešie komunikácie, osvetlenie, detské ihrisko, multifunkčné ihrisko a tiež nová zeleň a jazierko so zachytávaním dažďovej vody. Chceme prispieť k zvlhčovaniu zastavaného prostredia, ktoré je veľmi citlivé hlavne v letných mesiacoch, keď dochádza k rapídnemu úbytku vody a prostredie je veľmi vysušené,“ vysvetlil s tým, že všetky povrchy vrátane parkoviska majú byť vodopriepustné.

Nenávratný finančný príspevok, ktorý mesto získalo, predstavuje takmer 570 000 eur. Podľa Turčana ide o pilotný projekt, mesto chce v revitalizácii najmladšieho humenského sídliska pokračovať aj v budúcnosti.

Hl. foto: ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Uplynulý týždeň bol v Humennom jarmok. Pripomeňte si ho prostredníctvom tejto fotogalérie.

Svoje brány otvoril Humenský jarmok: Prinášame vám FOTOGALÉRIU z námestia
20
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM