Futbal

Reprezentačný útočník venoval svoj prvý hetrik Mariánovi Čišovskému: Myslím na jeho boj

Futbalista Marek Bakoš strelil vôbec svoj prvý hetrik. Venoval ho kamarátovi a bývalému spoluhráčovi Mariánovi Čišovskému. Známy humenský rodák bojuje s ťažkou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentačný útočník venoval svoj prvý hetrik Mariánovi Čišovskému: Myslím na jeho boj
Zdroj: TASR

Ústrednou postavou sobotňajšieho zápasu 18. kola najvyššej českej futbalovej súťaže Slovan Liberec – FK Jablonec (3:2) bol slovenský útočník Marek Bakoš, ktorý sa zaskvel hetrikom.

Bakoš hneď v úvode rozhovoru pre klubový web zdôraznil, že ho venuje kamarátovi a bývalému spoluhráčovi Mariánovi Čišovskému, ktorý bojuje s ťažkou chorobou. „Som rád, že sme zvíťazili. Bolo to náročné derby. Viedli sme 2:0, ale trochu sme sa uspokojili a Jablonec nás potrestal. Nakoniec sme však predsa len strhli víťazstvo na našu stranu. Bol to zápas, ktorý sa divákom musel páčiť,“ povedal Bakoš pre oficiálnu internetovú stránku svojho klubu, ktorý sa vďaka triumfu nad regionálnym rivalom posunul na štvrtú priečku v tabuľke Synot ligy.

Tridsaťdvaročný útočník sa cítil ako ryba vo vode a keby premenil aj ďalšiu tutovku, nemuselo zostať len pri hetriku. „Mal som v prvom polčase ešte jednu šancu, ale vyriešil som ju ako malý chlapec a nedal som ju. V tej chvíli ma to veľmi mrzelo, no teraz to už nemusím riešiť.“

Po treťom góle musel „Baky“ opustiť ihrisko na nosidlách. „Pri tom poslednom góle som zle dostúpil. Hneď ma začala bolieť noha a vedel som, že nebudem schopný pokračovať v hre. Musel som striedať. Bolel ma pravý členok, uvidíme, čo prinesú vyšetrenia, ale mohlo by to byť dobré,“ vysvetlil Bakoš, ktorý sa tešil vôbec z prvého hetriku v profesionálnej kariére.

„Je to môj prvý hetrik v kariére. Vždy som dal maximálne dva góly. Keď sa to stalo v Plzni, väčšinou za mnou pribehol môj dobrý kamarát Marián Čišovský s tým, že tentokrát to vyjde a dám aj tretí gól. Doteraz to nevyšlo, ale tentokrát konečne áno. Rád by som Mariánovi tento hetrik venoval, myslím na neho a jeho boj,“ uzavrel Bakoš.

Na fotke vľavo: Marek Bakoš

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM