Tomáš Šuhajda Rôzne

Rekordná investícia: Nemocnicu v Humennom čakajú rozsiahle zmeny!

Na utorkovej tlačovke ohlásilo vedenie Nemocnice A. Leňa v Humennom a spoločnosti Svet zdravia a.s., ktorá ju prevádzkuje, investíciu do nemocnice v rekordnom objeme 1,7 milióna eur! Celkovo ide o 10 projektov, ktoré by mali byť zrealizované už do konca roka 2014.

Ilustračný obrázok k článku Rekordná investícia: Nemocnicu v Humennom čakajú rozsiahle zmeny!
Zdroj: Dnes24.sk

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia začala s rekonštrukciou Nemocnice A. Leňa v Humennom, ktorú čakajú rozsiahle zmeny. Čulý pracovný ruch ste už zrejme spozorovali napríklad na budove Liečebne dlhodobo chorých (LDCH), ktorá bude hrať v celom projekte významnú rolu.

Ako poznamenal na začiatku tlačovky generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia, a.s. Ľuboš Lopatka, keď prišiel prvýkrát do nemocnice v Humennom a chodil medzi jednotlivými budovami, navyše za nepriaznivého počasia, bol znechutený z roztrúsenia jednotlivých pracovísk v nemocnici ako celku.

Medzi hlavné nedostatky radí vedenie nemocnice decentralizáciu jednotlivých pracovísk, medzi ktorými je vzdialenosť aj 100 až 300 metrov a nevyhovujúci stav infraštruktúry, teda ciest či parkovacích miest.

V súčasnosti sa činnosť nemocnice vykonáva v 7 pracoviskách, po novom by mali byť tri – pavilón LDCH, pavilón SVaLZ (budova diagnostiky), a komplex, ktorý aktuálne tvoria chirurgické, gynekologické, pôrodnícke, novorodenecké, detské oddelenie či ARO.

Celá investícia je rozdelená do 10 projektov a prvý z nich bol už zrealizovaný. Išlo o rozšírenie oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde pribudli 4 nové intenzívne lôžka.

Na tomto sa už začalo pracovať

Aj ďalšie projekty sú už vo fáze realizácie. Ide napríklad o spomínanú rekonštrukciu budovy LDCH, ktorú čaká zateplenie, výmena okien, nové vstupy aj rekonštrukcia interiéru.

Medzi projektmi nachádzajúcimi sa vo fáze realizácie je tiež vybudovanie novej infraštruktúry – pribudnú tak parkoviská, upravia sa cesty, chodníky aj celý areál. Táto časť investície predstavuje až 480 tisíc eur. Pracovať sa začalo tiež na vytvorení ďalšej operačnej sály. Riaditeľstvo nemocnice sa sťahuje do budovy pediatrie.

Projekty v príprave

Vo fáze príprav sú projekty ako vonkajšia rekonštrukcia budovy pediatrie a budovy gynekológie, presťahovanie centra klinickej onkológie na pediatriu, presťahovanie pediatrie do budovy LDCH, rekonštrukcia prízemia Gynekológie či rekonštrukcia pôrodných sál.

Okrem týchto 10 základných projektov vymenia v budovách nemocnice aj lavičky na chodbách či v čakárňach. K dispozícii bude celkovo 116 lavičiek – 362 miest na sedenie.

„Som rád, že môžeme obyvateľom Humenného a priľahlého okolia odprezentovať investíciu v tejto rekordnej výške. Výrazne by mala zlepšiť zdravotnú starostlivosť, komfort a bezpečnosť našich pacientov už tento kalendárny rok,“ zvýraznil riaditeľ humenskej nemocnice Marián Béreš.

Aj bližšie informácie vám postupne prinesieme na portáli Humenné24!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM