Rôzne

Rekonštrukcia mestskej budovy na Dubníku: Zariadenie pre seniorov sa začalo ťahať do výšky

V Humennom na Dubníku naďalej prebieha rekonštrukcia budovy bývalej škôlky. Po novom tam bude sídliť zariadenie pre seniorov. Ako aktuálne vyzerá táto stavba?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia mestskej budovy na Dubníku: Zariadenie pre seniorov sa začalo ťahať do výšky
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Vo štvrtok 6. júna sa uskutočnil ďalší kontrolný deň na stavbe Zariadenia pre seniorov v lokalite Dubník. Kontrolného dňa sa zúčastnili zástupcovia Odboru výstavby a územného plánovania MsÚ a zhotoviteľa stavby. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Na stavbe sa pokročilo najviac v prácach na prízemí a prvom poschodí. Vymenili sa tu všetky okná a hotové sú aj všetky murárske a omietkárske práce. Súčasťou stavebných prác sú aj nové povrchové úpravy a technické inštalácie, ako napr. elektroinštalácia, kanalizácia, vodovodné prípojky a kúrenie. Druhé poschodie budovy sa stavalo formou nadstavby oceľovej konštrukcie a aktuálne sa tu pracuje na osadení nových okien,“ uviedla Dochánová.

Doplnila, že čo sa týka strechy, v tomto prípade je opäť namontovaná oceľová konštrukcia, kde sa následne uloží hydro a tepelná izolácia s konečnými úpravami.

Marián Šalata za Odbor výstavby a územného plánovania poznamenal, že termín dokončenia Zariadenia pre seniorov je v pláne 30. júna 2020. „Aktuálne práce pokračujú podľa stanoveného plánu, dokonca sme v niektorých častiach rekonštrukcie v predstihu,“ do­dal.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Takto aktuálne vyzerá rekonštruovaná mestská budova na Dubníku
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM