Tomáš Šuhajda Kultúra

Rebríček TOP 5: Toto sú najnavštevovanejšie kultúrne pamiatky v našom kraji!

Pozrite si rebríček TOP 5 najnavštevovanejších kultúrnych pamiatok v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za uplynulý rok. Nechýba medzi nimi ani Vihorlatské múzeum v Humennom. Koľko ľudí ho stihlo za rok navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Rebríček TOP 5: Toto sú najnavštevovanejšie kultúrne pamiatky v našom kraji!
Zdroj: Dnes24.sk

Na prvom mieste v tomto rebríčku sa umiestnilo s výrazným náskokom pred ostatnými Ľubovnianske múzeum /hrad a skanzen/ ktoré v roku 2013 navštívilo 133 tisíc návštevníkov.

Na druhom mieste je Šarišské múzeum v Bardejove /radnica, skanzen a ďalšie expozície/, ktoré vlani zaznamenalo 53 tisíc návštev, na treťom Múzeum Kežmarok /hrad a ďalšie expozície/ s 33 200 návštev­níkmi no a na štvrtom mieste je už Vihorlatské múzeum v Humennom /kaštieľ a skanzen/, ktoré v minulom roku navštívilo 28 tisíc ľudí. TOP 5 uzatvára Podtatranské múzeum Poprad s 15 tisíc návštevníkmi.

Ak by sme do tohto rebríčka zaradili aj galérie a hvezdárne, na prvých štyroch miestach by sa nemenilo nič, no na piate miesto by sme zaradili Hvezdáreň a planetárium Prešov a Vihorlatská hvezdáreň Humenné by uzatvárala TOP 10 s počtom návštevníkov 11 300.

Údaje pre Humenné24 poskytla hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM