Ondrej Petričko Rôzne

Radosť v oceliarni v Strážskom: Veľká zákazka pre arabské krajiny!

V oceliarni v Strážskom podpísali rámcovú zmluvu s arabskou spoločnosťou, čo znamená, že oceľové výrobky by mali čoskoro smerovať do Bahrajnu, Kuvajtu, Kataru, Ománu, Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov. Prvé výrobky tam môžu putovať už v tomto mesiaci.

Ilustračný obrázok k článku Radosť v oceliarni v Strážskom: Veľká zákazka pre arabské krajiny!
Zdroj: TASR

Spoločnosť Al-Qaryan Group, ktorá sa na základe dohody s oceliarňou, stala jej výhradným obchodným zástupcom v spomínanej časti Ázie, je jednou z najvýznamnejších skupín zaoberajúcich sa výrobou a spracovaním kovov v Saudskej Arábii a zároveň najväčšou recyklačnou spoločnosťou na arabskom polostrove. Prvé dodávky slovenských oceliarskych výrobkov tam budú na základe spomínanej dohody, smerovať pravdepodobne už v tomto mesiaci. Prezradila to PR manažérka Barbora Bognárová z agentúry Media Central.

Kvalita výrobkov ich presvedčila

„Kvalita produktov spoločnosti Slovakia Steel Mills a následná vysoká úroveň obchodných rokovaní s vedením spoločnosti nás presvedčila o tom, že vďaka spoločnej dohode môžeme dosiahnuť veľmi vysoké ciele," komentoval podpis 5-ročného kontraktu so slovenským partnerom predseda predstavenstva Al-Qaryan Group, Mohammed bin Qaryan Al-Qahtani.

Význam zmluvy pre slovenskú továreň potvrdzujú aj slová predsedu predstavenstva SSM Alexandra Urbana. „Tento kontrakt je pre našu spoločnosť prelomový, pretože z hľadiska budúcnosti pre nás arabské krajiny predstavujú najväčšieho možného odberateľa našich výrobkov. Budúci rok pripravuje Saudská Arábia stavebné projekty za 90 miliárd eur a vďaka našim partnerom – skupine Al-Qaryan, sa môžeme stať ich súčasťou."

Do Saudskej Arábie pôjde nový produkt

Nový produkt slovenskej oceliarne a valcovne – závitové tyče, by podľa Urbana mohli byť využité pri výstavbe metra v Saudskej Arábii a pri stavbe výškových budov v lokalite Perzského zálivu. Spoločnosť bude na arabský trh dovážať okrem spomínaných závitových tyčí aj betonársku rebierkovú oceľ vo zvitkoch a v tyčiach. Hlavným produktom na vývoz však budú sochory.

Oceliareň by mala byť v budúcnosti zároveň nápomocná pri výstavbe novej oceliarne, ktorú plánuje postaviť jej arabský partner. Spolupráca sa má týkať dodávky projektového manažmentu a ďalšieho poradenstva.

Spoločnosť bola založená v roku 2007 a novú oceliareň a valcovňu pri Strážskom uviedla do prevádzky následne v roku 2011. Vo svojom závode na východe Slovenska zamestnáva takmer 500 pracovníkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM