Správy Samospráva

Radnica spustila online anketu: Humenčania si vyberajú podobu nového cyklomosta

Most pre peších a cyklistov ponad Laborec v Humennom je už dlhoročná téma. Dočká sa realizácie?

Ilustračný obrázok k článku Radnica spustila online anketu: Humenčania si vyberajú podobu nového cyklomosta
Zdroj: MsÚ Humenné

Názory na potrebu ďalšieho mosta ponad Laborec, ktorý pre peších a cyklistov prepojí Sídlisko pod Sokolejom so športovým areálom na Chemlonskej ulici, sa síce rôznia, mnohí by ho však každopádne uvítali.

V pláne projektových dokumentácii na rok 2020 figuruje od začiatku, jeho samotná realizácia je však finančne náročná, čo potvrdil pri stretnutí so štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy SR Jaroslavom Kmeťom primátor Miloš Meričko.

„Cyklomost je finančne enormne náročná stavba, môže sa vyšplhať až do jedného milióna eur. Z prostriedkov mesta ho nedokážeme zabezpečiť. So štátnym tajomníkom sme rozprávali o možnostiach financovania aj samotnej príprave projektovej dokumentácie. V súčinnosti s Ministerstvom dopravy SR chceme dospieť k úspešnému koncu,“ citovala nádejné slová Merička stránka radnice.

A práve na tej aktuálne prebieha online anketa, pričom Humenčania v nej majú vybrať medzi dvomi vizualizáciami predmetného cyklomosta.

„V našom meste môže vyrásť unikátne cykloprepojenie – od Sninského mosta až k zimnému štadiónu – odtiaľ bude možné bicyklovať na Sídlisko pod Sokolejom alebo opačným smerom až na lokalitu Dubník,“ poznamenáva na margo projektu radnica.

Samotné hlasovanie nájdete tu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM